Do 20. oktobra prijave za nacionalno foto takmičenje “Biti mlad u Srbiji”

Autor: Delegacija Evropske unije u Srbiji
20. Septembar 2022
Do 20. oktobra prijave za nacionalno foto takmičenje “Biti mlad u Srbiji”

Delegacija Evropske unije u Srbiji, National Geographic SrbijaPolitikin Zabavnik i Erazmus studentska mreža Srbija organizuju konkurs za najbolju fotografiju nastalu u Srbiji „Biti mlad u Srbiji“. Fotografije se dostavljaju od 20. avgusta 2022. do 20. oktobra 2022. na elektronsku adresu takmicenje@euinfo.rs.

europa.rs

Tema konkursa je „Biti mlad u Srbiji“. Organizatori konkursa pozivaju mlade fotografe starosti od 15 do 30 godina da dokumentuju kako žive mladi ljudi u Srbiji, koji su njihovi ciljevi, nade, aktivnosti, kako se provode, kako se obrazuju i putuju, volonterski rad i aktivizam mladih, itd. Na ovaj način organizatori konkursa želie da obeleže Evropsku godinu mladih koja se obeležava 2022.

Prvonagrađena fotografija biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic, kao i u Politikinom Zabavniku. Izložba 20 najboljih fotografija biće održana krajem 2022.

Konkurs je otvoren za:

– sve mlade fotografe starosti od 15 do 30 godina (prema Zakonu o mladima u Srbiji, omladina ili mladi su lica od navršenih 15 godina do navršenih 30 godina života). Maloletni fotografi moraju obezbediti odobrenje od roditelja ili staratelja;

– projekte iz sektora omladine, kulture, demokratije i ljudskih prava, i socijalne inkluzije, odnosno za projekte koji se bave mladima i inkluzijom mladih, a koje podržava Evropska unija u Srbiji.

Stručni žiri će odabrati tri najbolje fotografije i nagraditi vaučerima za kupovinu foto i elektronske opreme u dinarskoj protiv vrednosti od:

  • prva nagrada – 1.000 evra;
  • druga nagrada – 500 evra;
  • treća nagrada – 300 evra.

Žiri će dodeliti i „Specijalnu nagradu žirija za najbolju fotografiju EU projekta u Srbiji“.

Stručni žiri će izabrati 19 najboljih fotografija (uključujući  i tri nagrađene), kao i jednu najbolju fotografiju pristiglu od autora sa EU projekata koje će biti objavljene u elektronskoj publikaciji EU Info Centra kao i na veb stranici i nalozima na društvenim mrežama Delegacije EU u Srbiji.

Ukoliko nemate profesionalni foto-aparat, žiri će uzimati u obzir i fotografije načinjene mobilnim telefonom.

Detaljnije informacije o konkursu možete pročitati na sajtu Delegacije EU u Srbiji.

Fotografija—europa.rs