26,6 miliona dinara za lokalne samouprave Zlatiborskog okruga

17. April 2018
26,6 miliona dinara za lokalne samouprave Zlatiborskog okruga

Iz Fonda za lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za realizaciju različitih vrsta projekata ove godine opredeljena su sredstva za ukupno 59 opština i gradova  u Srbiji. Među projektima koji će se finansirati su infrastrukturni u Užicu i Priboju, dok će se zahvaljujući ovim sredstvima u  Bajinoj  Bašti i Novoj Varoši modernizovati opštinska uprava. Sredstvima iz ovog fonda u Čajetini će biti organizovano sportsko leto.

Arhiv Sevojno

Foto–T.Knežević

Za Užice je izdvojeno 8,5 miliona dinara a odobrenim sredstvima i uz dodatno izdvajanje iz gradskog budžeta biće rekonstruisana stara OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu. Nakon kompletnih unutrašnjih i spoljnih radova na objektu površine 300 metara kvadratnih on bi trebalo da preraste u zavičajni muzej i dom kulture.

Izdvojena sredstva u Priboju od 10,5 miliona dinara za održavanje trotoara u Nemanjinoj ulici. U ovoj opštini u toku je javna nabavka za izvođača radova, a glavna ulica u Priboju će već ovog leta dobiti obnovljene trotoare.

Priboj

Foto–www.priboj.rs

Nova Varoš će dobiti 3,6 miliona dinara za unapređenje i modernizaciju opštinske uprave, a Bajina Bašta dva miliona za nabavku neophodne računarske opreme za uvođenje e-uprave.

E-uprava-830x0

Za Zlatiborsko sportsko leto opštini Čajetina pripada milion dinara.

CAjetina slika

Inače, iz Fonda za lokalne samouprave finansiraju se tri vrste projekata, a za 33 lokalne samouprave izdvojeno je oko  262 miliona dinara za projekte koji se odnose na infrastrukturne radove u vrtićima, školama, institucijama kulture, sporta i javne uprave, ali i rekonstrukciji komunalne infrastrukture, parkovima i rasveti.

 

Za nabavku savremenih informacionih tehnologija čime će se omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi za 18 opština i gradova po o vom osnovu je opredeljeno oko 48 miliona dinara.

 

Oko 10 miliona dinara namenski je opredeljeno za  kulturne, sportske i turističke manifestacije koje će biti organizovane u osam jedinica lokalnih samouprava u organizaciji navodi se na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.