Isplata kreće od sutra

23. April 2023
Isplata kreće od sutra

Isplata subvencija po hektaru počinje 24. aprila, najavila je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković. Javni poziv je objavljen 7. aprila, prijavljivanje se odvijalo preko eAgrara, a isplata je praktično istog meseca.  Do sada su puštene tri subvencije i osim davanja po hektaru je i prijavljivanje za premiju za mleko, čiji je rok za aplicirinje do ponedeljka, 24. aprila.

Na eAgraru je projavljeno više od 270.000 aktivnih poljoprivrednih gazdinstava. Ministrka kaže da su poljoprivrednici u rekordnom vremenskom periodu odgovorili na sve zahteve.

Zaposleni u Poljoprivrednim stručnim službama važna su karika na terenu i konstatno pomažu starijima prilikom konkurisanja za subvencije a angažovane su i jedinice lokalne samouprave.

Inače, sistem PSSS-a obuhvata ukupno 34 službe, koje pokrivaju sva područja i nalaze se u: Nišu, Valjevu, Vranju, Kraljevu, Jagodini, Beogradu, Kosovskoj Mitrovici, Kragujevcu, Kruševcu, Leskovcu, Užicu, Negotinu, Novom Pazaru, Čačku, Pirotu, Smederevu, Požarevcu, Šapcu, Prokuplju, Zaječaru, Knjaževcu, Loznici, Novom Sadu, Vršcu, Bačkoj Topoli, Rumi, Somboru, Pančevu, Senti, Subotici, Vrbasu, Zrenjaninu, Kikindi i Sremskoj Mitrovici.

U Poljoprivrednim stručnim službama radi više od 700 ljudi.

Ovome dodajemo da je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, raspisalo i javni poziv za subvencije za krave za uzgoj teladi za tov koji traje  do 10. maja.

Prijave za subvencije se podnose preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji. Detaljno uputstvo za prijavu za subvenciju možete pogledati na linku OVDE.