32. Republičko takmičenje geodetskih i građevinskih škola Srbije u Užicu

Autor: uzice.rs
19. Maj 2023
32. Republičko takmičenje geodetskih i građevinskih škola Srbije u Užicu

U Gradskom kulturnom centru svečano je otvoreno 32. Republičko takmičenje geodetskih i građevinskih škola Srbije, čiji je domaćin ove godine Tehnička škola “Radoje Ljubičić”. Tokom dva dana u nekoliko disciplina takmičiće se više od stotinu učenika, koji će ovu priliku iskoristiti i da obiđu naše najpoznatije turističke lokalitete. U ime grada Užica učenike i njihove mentore pozdravila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Nadam se da ćemo i ovog puta opravdati titulu dobrog domaćina i da ćete odavde, osim sa osvojenim priznanjima, otići i sa lepim uspomenama. Drago nam je što je Tehnička škola “Radoje Ljubičić“ domaćin 32. Republičkog takmičenja učenika geodetskih i građevinskih škola, jer svi znamo da učenici ove škole postižu veoma dobre rezultate, kako u nastavnim aktivnostima, tako i na brojnim takmičenjima. Takođe raduje nas i interesovanje učenika za školovanje u ovim profilima što će doprineti smanjenju deficita na tržištu rada, a vama omogućiti brže zapošljavanje. Kao i uvek tu smo da podržimo dobre učenike i dobre ideje sa željom da ostanete u svojim gradovima i u skladu sa profesijom kojom ćete se baviti radite na projektovanju i gradnji objekata kojima ćemo se svi ponositi”.

Uz zahvalnost gradu i Školskoj upravi na podršci u organizaciji takmičenja, direktor Tehničke škole “Radoje Ljubičić”, Ivan Stakić poželeo je učenicima lepo druženje i dobre rezultate.

“Čast nam je i zadovoljstvo što je Tehnička škola “Radoje Ljubučić” domaćin 32. Republičkog takmičenja geodetskih i građevinskih škola Srbije. Svim učenicima, mentorima i nastavnicima želim dobrodošlicu u naš grad. Rezultati će svakako doći, ali vam, pre svega, želim da se kvalitetno družite, steknete neka nova znanja i ponesete lepa sećanja iz Užica”.

Srednjoškolci iz cele Srbije takmičiće se u teorijskim i praktičnim disciplinama, a imaće priliku i da prisustvuju tribini “Arhitektonsko nasleđe Mihajla Mitrovića”.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs