33. niški džez festival

09. Avgust 2016
33. niški džez festival

100 koncerata biće organizovano na niškoj tvrđavi od 11. do 14. avgusta u okviru ovogodišnjeg džez festivala „Nišvil“. Na deset bina nastupiće oko 600 izvođača, među kojima Al Di Meola, Cyrus Chestnut, Lenny White, Joss Stone, Buster Williams, Shakatak, Soweto Kinch, Bil Evans Band i drugi.

I ove godine Nisville jazz festival organizuje besplatan workshop za većinu instrumenata koji se koriste u džezu (klavir, gitara, bas, bubnjevi, limeni i drveni duvački instrumenti, vokal..), ali i predavanja o improvizaciji, kompoziciji, aranžiranju…

Biljana Krstić će prvi put učestvovati na Nišvilu na kome će obeleziti dva jubileja, 40 godina muzicke karijere i 15 godina postojanja grupe “Bistrik”. Nišvil će takodje biti prilika i da publika premijerno čuje pesme sa novog albuma “Svod” koji će 16. januara objaviti “Arc music” iz Londona za svetsko tržište, kao i pesme sa prethodnih albuma ali i 7 novih koje do sada nigde nisu izvođene.

Milan Petrović sa svojim kvartetom ove godine nastupa u glavnom programu na zatvaranju festivala.

Ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo je trombonista Ljubomir Matijaca (inače, jedan od osnivača The Belgrade dixieland orchestra) koji je učestvovao u snimanju prve jazz LP ploče u SFRJ 1960. godine.

Inače, Nišvil koji se od organizuje u najvećem gradu južnog dela Srbije, po kriterijumima Gardijana uvršten je među10 najboljih festivala u Evropi. Zahvaljujući Gradu Nišu i Naftnoj industriji Srbije, Misiji EU u Srbiji kao i nekolicini firmi, prijateljima festivala, festival će i ove godine uspeti da održi nivo i renome koji je do sada stekao.

Treba istaći da se polukompleti – ulaznice za dva dana (polukomplet 1 za četvrtak i petak, 11 i 12.avgust i polukomplet 2 za subotu i nedelju, 13 i 14.avgust – pozicija parter) po ceni od 1.800 dinara mogu nabaviti na novim prodajnim mestima: Energy music shop – TPC Kalča – prizemlje,Vintage shop – Davidova 9 i na tri lokacije Turističke organizacije Niša (TON): Obrenovićeva 38, Voždova 7 i glavni ulaz u nišku Tvrđavu.

Komplet ulaznica po ceni od 3.000,00 dinara
Pojedinačna ulaznica – po danu 1.200,00 dinara
VIP Komplet po ceni od 4.500,00 dinara
VIP Pojedinačna ulaznica 1.800,00 dinara

Sve o programu i satnicu ovogodišnjeg Nišville-a pročitajte na zvaničnoj sajtu Festivala. http://www.nisville.com/index.php/sr/

Organizatori napominju da će ulaznice za glavni festivalski program (Earth & Sky stages) važiti i za Midnight Jazzdance stage za koji ulaz ove godine neće biti besplatan, a na kome će nastupiti vodeći svetski DJ-evi i producenti.