41.Sabor lovaca na Zlatiboru uz proslavu 120 godina LU “Zlatibor”

Autor: Turistička organizacija Zlatibor
21. Februar 2023
41.Sabor lovaca na Zlatiboru uz proslavu 120 godina LU “Zlatibor”

Ovogodišnje, ukupno 41. izdanje zlatiborskog „Sabora lovaca Srbije“, održaće se od 24. do 26. februara. Posebnost ovogodišnje manifestacije biće u činjenici da će u okviru nje Lovačko udruženje Zlatibor obeležiti 120 godina postojanja.

Proslava jubileja održava se sa malim zakašnjenjem, s obzirom da je prvobitno bila planirana za decembar prethodne godine, u kojoj je LU “Zlatibor” navršilo 120 godina od osnivanja. Glavna svečanost povodom
obeležavanja ovog datuma održaće se prvog dana sabora, 24. februara, od 17 časova, uz kulturno-umetnički program i lovačku lutriju.

Pucačka takmičenja na strelištu Zova održaće se 25. februara. Početak je u 10 časova, a discipline će biti standardne – pokretna meta siluete vuka, nepokretna meta siluete srndaća, glineni golubovi, nepokretna
kružna meta na 200 metara i nepokretna kružna meta na 300 metara. Na istom mestu održaće se i nadmetanje u pripremanju lovačkog gulaša.

Završnog dana održaće se lov na vuka, koji će početi u 7 časova. Područje na kojem će se lov održavati naknadno će biti utvrđeno, po ispitivanju tragova.

Naslovna fotografija—Turistička organizacija Zlatibor