50 na bolničkom lečenju, osam životno ugroženih

11. Februar 2019
50 na bolničkom lečenju, osam životno ugroženih

U Opštoj  bolnici u Užicu,  hospitalizovano  je na Infektivnom  odeljenju 50 pacijenata koji  imaju  simptome  slične gripu,  dok je 8 pacijenta  smešteno  na Centalnu  intenzivnu  negu i svi su  životno  ugoženi, najvnovije su informacije iz Zdravstvenog centra Užice povodom trenutne epidemiološke  situacije gripa.

Podsećamo, da su dve osobe koje su u bolnici u Užicu bile hospitalizovane zbog upale pluća preminule početkom prošle sedmice. Reč je  o 35-godišnjem mladiću iz Sjenice i 70-godišnjoj ženi iz Užica.

Podsećamo, od petka, 1. februara  na snazi je zabrana poseta na svim odeljenjima u bolnicama u Užicu, Priboju i Prijepolju.

Inače, epidemije gripa na području Srbije za sada su zvanično prijavljene na teritoriji Zlatiborskog i Pirotskog  okruga, a registruje se srednji intenzitet aktivnosti virusa i široka geografska rasprostranjenost.

Najveći broj obolelih u našoj zemlji beleži se kod dece u uzrasnoj grupi do četiri godine – navode iz Instituta “Batut”., podsećajući građane da se pridržavaju opštih mera prevencije poput provetravanja prostorija u kojima borave, higijene disajnih puteva i higijene ruku.