59. MOSI u Užicu od 10. do 14. jula 2024. godine

Autor: uzice.rs
04. Decembar 2023
59. MOSI u Užicu od 10. do 14. jula 2024. godine

U prisustvu više od 30 delegata iz gradova i opština učesnika MOSI u petak 01. decembra održane su sednice Stalnog komiteta i Skupštine MOSI “Užice 2024”. Zamenik predsednika opštine Kolašin Miodrag Bulatović, u ime organizatora MOSI “Kolašin 2023” podneo je izveštaj o realizovanim igrama, nakon čega je izvršena primopredaja rukovođenja Skupštinom i Stalnim komitetom.

Za predsednika Skupštine MOSI izabran je Nedeljko Milosavljević, Danijel Vukajlović vršiće funkciju predsednika Stalnog komiteta, dok je za sekretara oba tela izabran Dragiša Kuzmanović.

Na ovoj Skupštini doneta je odluka po kojoj će 59. MOSI “Užice 2024” biti održane od 10 do 14. jula 2024. godine. U članstvo je primljena opština Ljubovija, a još tri sporta su uvrštena u program igara, i to plivanje, vaterpolo i basket 3X3.

Predstavnici Sportskog saveza Srbije, koji su prisustvovali sednicama postali su članovi-delegati i obećali da će se uključiti u organizaciju i pružiti neophodnu podršku. Delegatima se u ime grada obratio Ratko Trmčić, član Gradskog veća zadužen za društvene delatnosti.

Pre same Skupštine, održano je nekoliko sastanaka Organizacionog odbora Mosi “Užice 2024”, na čijem čelu se nalazi gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Prvi zadaci su uspešno obavljeni i nema sumnje da će predstojeće MOSI u Užicu, biti najmasovnije i najbolje organizovane igre.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs