60 učenika iz socijalno ugroženih porodica letovaće besplatno u užičkom odmaralištu u Bečićima

Autor: uzice.rs
18. Jun 2024
60 učenika iz socijalno ugroženih porodica letovaće besplatno u užičkom odmaralištu u Bečićima

Šezdeset učenika iz užičkih porodica lošijeg materijalnog stanja letovaće besplatno u Bečićima, u objektu kojim gazduje ustanova Dečje odmaralište „Zlatibor“ iz Užica. Prva grupa učenika sa dva vaspitača na moru će boraviti od 1. do 8. jula, a druga od 8. do 15. jula. Ugovor o boravku učenika u Bečićima, koji će finansirati grad, potpisali su danas gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević i direktor ustanove Dečije odmaralište “Zlatibor” Vladan Cuparić.

Kako je predviđeno Pravilnikom, grad će iz sredstava budžeta finansirati letovanje za učenike osnovnih i srednjih škola, koji potiču iz socijalno ugroženih porodica i koji imaju prebivalište na teritoriji grada Užica, a na predlog škola.

Kriterijumi za odabir učenika su socijalna ugroženost porodice iz koje učenik potiče, odnosno porodica čiji ukupan prihod ne prelazi iznos minimalne neto zarade u Republici Srbiji prema poslednjem objavljenom podatku za maj mesec. Jedan od uslova je i uspeh učenika u prethodnoj školskoj godini, prosečna ocena najmanje tri i primereno vladanje.

Pravilnik predviđa i da nakon formiranja spiska izabranih učenika, škola za svakog učenika dostavlja i saglasnost roditelja na propisanom obrascu. Roditelji su u obavezi da obezbede neophodna dokumenta za put o čemu će detaljno biti obavešteni na sastancima, koji će biti održani u narednom periodu.

Učenicima i njihovim vaspitačima obezbeđen je besplatan boravak sa punim pansionom, kako je to bilo i ranijih godina.

Korišćene fotografije preuzete sa www.uzice.rs