33 nova stabla u dvorištu Studentskog centra Užice

Autor: uzice.rs
02. Oktobar 2024
33 nova stabla u dvorištu Studentskog centra Užice

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević učestvovala je u akciji sadnje 33 nova stabla u dvorištu Studentskog centra u Krčagovu. Reč je o sadnicama koje je JP “Srbijašume” opredelilo svim lokalnim samoupravama u kojima ima šumska gazdinstva, povodom obeležavanja 33 godine postojanja i uspešnog rada.

U ime grada Užica, gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević uputila je čestitiku menadžmentu i zaposlenima u JP “Srbijašume” povodom dana tog preduzeća i 33 godine uspešnog poslovanja. Ona je izrazila zadovoljstvo novim zasađenim stablima.

“Drago mi je što jedan značajan jubilej obeležavaju na ovaj način, čime pokazuju visok stepen odgovornosti prema društvenoj zajednici. Takođe, raduju nas i 33 nova stabla ovde u prostoru Studentskog i budućeg Trening centra. Svaka nova zelena površina i svako novo stablo doprineće sigurno unapređenju kvaliteta životne sredine, zbog čega smo i Planom kvaliteta vazduha i svim ostalim planskim dokumentima predvideli povećanje broja zelenih i pošumljenih površina”, naglasila je gradonačelnica, podsetivši da je grad u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine u periodu od 2018. do 2023. godine realizovao projekte pošumljavanja na površini od oko 18 hektara.

Ivan Stanisavljević direktora Šumske uprave Užice, istakao je da će u narednom periodu saradnja JP “Srbijašume” i loklanih samouprava biti nastavljena i proširena novim aktivnostima, sa ciljem održavanja, pospešivanja i zasnivanja novih zelenih površina.

“Osim ovih simboličnih akcija koje JP “Srbijašume” praktikuje na značajne datume, nama je ove godine u planu pošumljavanje u okviru Šumskog gazdinstva Užice oko 35 hektara, što je negde oko 75 hiljada novih sadnica. Za narednu godinu to će biti i više, oko 115 hiljada novih stabala. Popravka stanja i održavanja i povećanje zelenih površina osnovni je cilj preduzeća, tako da je plan i novog rukovodstva da se nastavi i pospeši saradnja sa loklanim samoupravama”.

Deo pomenutih stabala zasađen je na proleće, dok će nova sadnja biti obavljena tokom novembra meseca.

Korišćene fotografije preuzete sa www.uzice.rs