Radilo se u prethodnoj, tako će biti i u 2020. godini

iconAktuelno

Autor : Biljana Kuzmanović

January 1, 2020

U JP “Užice razvoj” koje je krajem 2019. godine obeležilo četiri godine poslovanja, prethodnu kalendarsku godinu ocenjuju kao vrlo uspešnu. To potkrepljuju brojnim infrastrukturnim projektima na kojima je ovo preduzeće radilo nadzor i koordinaciju, rekao je direktor Nikola Maksimović. On je podsetio da JP “Užice razvoj” objedinjuje tri delatnosti: gradski i prigradski prevoz, izgradnja i održavanje putne infrastrukture i izrada planske dokumentacije i projekata.

Govoreći o rezultatima on je istakao da je urađeno više od 60 hiljada metara kvadratnih asfalta u gradskim i seoskim mesnim zajednicama, konkretno navodeći da su asfaltirane ulice Miloša Obrenovića, Heroja Jerkovića, Nikole Pašića, Slanuška i Mihaila Pupina.

Maksimović je podsetio da se trenutno izvode radovi u ulicama Dušana Popovića i Ive Andrića, dodajući da se mehanizacija na proleće očekuje u Turici gde će se krenuti u izgradnju fekalnog kolektora i još nekih projekata u toj mesnoj zajednici, a radiće se i Jug Bogdanova ulica.

Osim niskogradnjom, službe JP “Užice razvoj” tokom 2019. bavile su se i visokogradnjom odnosno završetkom projekta Studentskog centra i stanova solidarnosti u Sevojnu. U toku su projekti za Obrazovni centar i Sportsku halu u Krčagovu, a očekuju se radovi na Start up centru, takođe u ovoj mesnoj zajednici.

Maksimović se osvrnuo i na usvajanje druge faze Plana Užice centar i Plana detaljne regulacije Stari grad za koji je preduzeće na čijem čelu se nalazi od osnivanja na Međunardnom sajmu urbanizma u jakoj konkurenciji dobilo drugu nagradu na Međunarodnom sajmu urbanizma u Nišu.

Sumirajući rezultate godine koja je za nama, Dragutin Drulović, koordinator Odeljenja za javni gradski prevoz je rekao da je u toku izrada studije izvodljivosti za gradski i prigradski prevoz, jer u oktobru 2020. godine ističe pet godina od kada je javni prevoz putnika u Užicu poveren Bečejprevoz-u.

Tokom prošle godine ostvaren je dobar finansijski, ali pre svega organizacioni rezultat u prevozu putnika. Tokom ove godine očekujemo da će na konkursu biti izabran novi prevoznik sa kojim će radi veće sigurnosti biti potpisan ugovor na deset ili 15 godina, naglasio je Drulović.