Radovi na upravnoj zgradi Bioktoša, na zelenoj pijaci u Užicu, pri kraju

iconAktuelno

Autor : Slavica Panić

February 18, 2019

Po završetku radova na upravnoj zgradi započeće radovi na drugoj zgradi koja će se nalaziti na surprotnoj strani, u produžetku mlečne hale. Potrebno je uraditi i trafostanicu za pijacu a nakon toga radiće se natkrivanje pijace i izrada fast garaže u donjem delu pijace.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, deo građevinskih radova na zgradi, u okviru zelene pijace u Užicu, nisu mogli biti završeni u prvobitnom roku a to je bio 15.januar. U toku su završni radovi u unutrašnjosti zgrade a fasada mora čekati porast dnevnih temperatura.

„Imamo obavezu da uradimo i trefostanicu za kompletan pijac za koju se trenutno radi na izradi projektne dokumentacije a bez nje zgrada ne može biti u upotrebi. Odvojili smo sredstva za drugu i treću fazu, čekamo idejni projekat i lokacijsku dozvolu za drugu zgrau. U trećoj fazi menja se krov na pijaci čija zamena se takođe mora raditi u fazama i tada ćemo tezge morati da se izmestimo na drugu lokaciju“, kaže VD direktora JKP Bioktoš, Mirjana Radivojčević.

Koordinaciju prilikom izrade projektnog zadatka radilo je JP „Užice razvoj“.

„Očekujemo da svi radovi na prvoj zgradi budu završeni do kraja marta meseca. U toku je nabavka materijala za mašinske instalacije. Uporedo sa koordinacijom u vezi sa  završetkom ovih radova, radimo i na izradi projektne dokumentacije za drugu i treću fazu, koje obuhvataju izgradnju druge zgrade i natkrivanje kompletne pijace. Očekujemo da tokom ove godine započnu i ti radovi“, kaže direktor JP „Užice razvoj“, Nikola Maksimović.

U zgradi, čiji su radovi u završnoj fazi, u prizemlju će se nalaziti lokali koji će se izdavati postupkom licitacije a očekuje se da ću u njima ubuduće svoju robu prodavati sadašnji trgovci koji svoju robu prodaju u kioscima. Na spratu će biti smeštena uprava JKP Bioktoš. U drugoj zgradi, čija izgradnja tek treba da počne, u prizemlju će se takođe nalaziti lokali a na spratu će biti prostor za trgovce robne pijace „Međaj“.

Pitanje regulacije saobraćaja i obezbeđivanje parking mesta, što bi bila olakšavajuća okolnost i za prodavce i za kupce, za sada je „na dugačkom štapu“. Plan je da se na prostoru donjeg  zanatskog dela pijace izgradi fast garaža ali pre toga treba obezbediti sredstva koja JKP Bioktoš za sada nema.