Apel dobrovoljnim davaocima

21. Jul 2020
Apel dobrovoljnim davaocima

Služba za transfuziju krvi Užice poziva i apeluje na sve zdrave sugradjane da odvoje malo svog vremena i daruju krv, zbog velikog broja hematoloških, hirirških, ortopedskih, onkoloških, kao i pacijenata inficiranih virusom Covid19, ali i drugih pacijenata kojima životi zavise od ove dragocene tečnosti. 

Zbog pandemije virusom Covid19 jedan broj akcija dobrovoljnog davanja krvi je otkazan, tako da se zalihe ove dragocene tečnosti ubrzano smanjuju. Ukoliko ostanemo bez krvi, nemamo način da pomognemo ugroženim pacijentima.

U vezi sa tim apelujemo na sve ljude dobre volje, na sve kojima su najmiliji u bolnici, na sve koji očekuju rodjenje deteta, na sve koji u porodici ili medju prijateljima imaju hronične bolesnike kojima oporavak zavisi od krvi da dodju na najvljane akcije dobrovoljnog davanja krvi ili do Crvenog krsta Užice gde je formiran PUNKT ZA DAVAOCE KRVI i gde u periodu od 11 do 16 časova svakog radnog dana mogu da daju krv i na taj način pomognu  da zalihe krvi budu na optimalnom nivou.

Nadamo se da će stanovnici Zlatiborskog okruga, kao i do sada u kritičnim situacijama, biti odgovorni i humani i da ce uprkos teškim trenutcima , odvojiti malo svoga vremena i spasiti ugrozene živote.