Asfalt na oko 40 putnih pravaca u užičkim selima

Autor: uzice.rs
08. Avgust 2022
Asfalt na oko 40 putnih pravaca u užičkim selima

Asfaltiranjem još jednog od ukupno 11 putnih pravaca nastavljeni su radovi u MZ Volujac gde je sredstvima grada i meštana u prošloj i ovoj godini asfaltirano oko 2,5 km puteva.

“Putna infrastruktura na području našeg grada od vitalnog je značaja za opstanak i razvoj i iz tog razloga grad Užice svake godine povećava iznos sredstava koje izdvaja za rekonstrukciju i izgradnju puteva, ističe direktor JP “Užice razvoj” Miloš Milivojević.

Prema njegovim rečima trenutno se radi rekonstrukcija i izgradnja novih saobraćajnica u šest seoskih mesnih zajednica Mokroj Gori, Biosci, Kremnima, Zlakusi, Gostinici i Vojujcu.

“Upravo u ovim selima obuhvaćeno je oko 40 putnih pravaca koji su rekonstruisani u potpunosti ili će biti u narednih nekoliko nedelja. U svakom selu radimo i sanaciju udarnih rupa na glavnim saobraćajnicama, a tamo gde je neophodno vršimo i rekonstrukcije”.

Radmila Baćković Šojić načelnica Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj dodaje da se ulažu napori kako bi se i sa drugih pozicija budžeta izdvojila neophodna sredstva i uradilo što više puteva u užičkim selima.

“Ovde u MZ Volujac udruženim sredstvima grada i meštana izvodimo radove na 11 putnih pravaca. Desna ruka-Đuričići, put prema Golubovićima, putni pravac Ćosići – Jovanovići, put prema Boškovićima, put prema Antonijevićima neki su od puteva koje smo uradili, a vrednost ugovorenih radova je oko 4,5 miliona dinara”.

Vladimir Sinđelić član Gradskog veća podseća da je pre nekoliko godina upravo seoska putna infrastruktura postavljena kao jedan od prioroteta.

“Pored toga važna nam je ostala komunalna infrastruktura pa se intezivno radi i na izgradnji vodovodne mreže i priključenju na gradski vodovod u nekoliko mesnih zajednica među kojima je i Volujac. Želimo da stvaramo bolje uslove za život ljudi koji su ostali na selu ali i onih koji se u sve većem broju vraćaju.”

Zadovoljni meštani izražavaju zahvalnost na razumevanju i uloženim sredstvima od strane grada. Predsednik Saveta MZ Volujac Goran Ćosić ističe da je unapređenje putne infrastrukture veoma važno za svakodnevni život meštana koji se uglavnom bave poljoprivredom, ali i za ostanak mladih u selima”.

Pored JKP “Niskogradnja” u užičkim selima angažovane su još dve firme sa ciljem da se uradi što veći broj putnih pravaca do kraja građevinske sezone.