Asistivne tehnologije-iskustva i dobra praksa

21. Novembar 2017
Asistivne tehnologije-iskustva i dobra praksa

Regionalna konferencijuaa Upotreba asistivne tehnologije u obrazovanju i socijalnoj i dečijoj zaštiti biće održaba od 23. do 26. novembra 2017. u hotelu Mona, na Zlatiboru.

Konferencija je deo projekta Podrška inkluzivnom obrazovanju i obuci za svakodnevni život dece i mladih sa smetnjama u razvoju, koji realizuju „Dnevni centar za decu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Pljevlja“ i OŠ „Dimitrije Tucović“iz Čajetine, kao deo programa prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore.

Konferencija će okupiti predstavnike institucija i organizacija iz javnog i civilnog sektora, u oblasti obrazovanja i socijalne i dečije zaštite iz zemalja u regionu, radi razmene iskustava i primera dobre prakse.

Cilj konferencije je razvijanje i unapređivanje saradnje u oblasti primene i razvoja asistivne tehnologije u obrazovanju, socijalnoj i dečijoj zaštiti u Srbiji, Crnoj Gori i zemljama u okruženju.

U toku je proces kategorizacije konferencije u Komori socijalne zaštite.

Svečano otvaranje konferencije je u četvrtak, 23. novembra u 16:00, a prisutnima će se pored organizatora iz Srbije i realizatora projekta iz Crne Gore obratiti predsednik opštine Čajetina, Sekretar sekretarijata za društvene  delatnosti opštine Pljevlja, direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Crne Gore, predstavnik Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije i predstavnik delegacije Evropske unije u Srbiji.