Autorsko veče Katarine Sarić

08. Mart 2022
Autorsko veče Katarine Sarić

Autorsko veče budvanske književnice Katarine Sarić biće organizovano u utorak, 8.marta u klubu Gradskog kulturnog centra. Katarina Sarić se bavi pisanjem poezije, proze, književne kritike, putopisa i izvođenjem perforamansa, a tokom samog programa publiku će upoznati sa svojim dosadašnjim književnim radom i stvaralaštvom. Početak programa planiran je za 18 časova a za sve zainteresovane, ulaz je slobodan.

Katarina Sarić je rođena na Cetinju, 10. marta 1976. godine, a na Filozofskom fakultetu u Nikšiću diplomirala je filozofiju a potom jezik i južnoslovenske književnosti. Na Fakultetu za političke nauke u Podgorici završava postdiplomske studije iz socijalne politike i socijalnog rada.

Piše društveno angažovanu esejistiku, prozu i poeziju. Brojnim tekstovima, zastupljena je u svim važnijim časopisima i na portalima u regionu, antologijama i zbornicima, među kojima su: “Književnost i jezik u funkciji promovisanja univerzalnih vrijednosti i identitetskih komponenti crnogorskog društva ” FF Nikšić, 2017., “Minervinim tragom” – antologija crnogorskog ženskog proznog stvaralaštva FKCJ, 2018.“Personalni karusel – šizofrena zbirka”, JU Narodna biblioteka Budva, 2018. – uži izbor za idejnu knjigu 13. Međunarodnog sajma knjiga, Podgorica.

Uvrštena je izborom iz socijalne poezije u ediciju “Artifact Nouveau” kao materijal za čitanje na seminarima i kursevima Delta Koledža, okrug San Joaquin, Kalifornija za 2019. god.
Dela su joj prevedena na više svetskih jezika. Kao slobodna umetnica, živi i stvara u Budvi i Beogradu.