Avgust rezervisan za Interakciju

26. Mart 2017
Avgust rezervisan za Interakciju

Dvanaesti put zaredom u organizaciji nezavisnog filmskog centra „Filmart“ u Požegi će od 10. do 27. avgusta tekuće godine biti održan međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija 2017“ i 7. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma „Interdoc 2017“.

15 studenata filmskih akademija iz različitih krajeva sveta, podeljeni u tri ekipe, snimiće isto toliko dokumentarnih filmova u Užicu, Ivanjici i  Čačku.

Paralelno sa realizacijom druge faze kampa, od 17. avgusta,  održavaće se 7. Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc 2017“, tokom koga će afirmisani dokumentaristi, Dragan Elčić i Mladen Matičević, sa polaznicima podeliti znanje i iskustvo iz kreativnog dokumentarnog filma.

Na konkurs za učešće na kampu, koji je otvoren do 30. aprila, mogu da se prijave studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma.

Konkurs za učešće na masterklasu otvoren je do 10. juna i na koji se mogu, pored studenata filmskih škola, prijaviti i filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu, navode organizatori.

Treba istaći da je od osnivanja Interakcije, koju je pokrenuo reditelj Dejan Petrović iz Požege, ukupan broj učesnika dostigao cifru od 204 mlada filmska stvaraoca iz 50 zemalja sveta, dok je na masterklasu boravilo 78 učesnika iz 30 zemalja.

U Požegi i okolnim opštinama i gradovima na različite zadate teme snimljen je  41 dokumentarni film koji su prikazani na brojnim filmskim festivali i osvojili 13 nagrada.