Barselona Gipsy Balkan Orchestra 10. aprila u Užicu

Barselona Gipsy Balkan Orchestra 10. aprila u Užicu

Pretprodaja karata za koncert Barcelona Gipsy Balkan Orchestra traje do subote 6.aprila i svi zainteresovani sugrađani mogu ih nabaviti po ceni od 900 rsd. Nakon toga, u periodu od 8. do 10.aprila karte će se prodavati po ceni od 1200 rsd. Karte se prodaju u klubu Gradskog kulturnog centra, svakog dana od 8 do 23 časova. Podsećamo, ‘’najveseliji evropski bend, od Barselone do Beograda’’ gostovaće u Gradskom kulturnom centru u Užicu u sredu 10.aprila sa početkom od 20 sati.

O bendu:

Barselona Gipsy Balkan Orchestra je međunarodni ansambl sa sedištem u Barseloni. Osim Ivana Kovačevića koji je iz Beograda, bend čine španska pevačica Sandra Sangjao, italijanski harmonikaš Matija Širosa, francuski gitarista Žilijen Šanal, perkusionista iz Grčke Stelios Togijas, katalonski klarinetista Dani Karbonelj i ukrajnski violinista Oleksandar Sora.

Kako je to Srbin “prevario” ostale i okupio ih na jednom mestu da sviraju balkansku muziku, opisuje Ivan Kovačević iz Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, koji će uskoro svirati i u Užicu.

“To se sve desilo slučajno. Mi smo kao socijalna slika Barselone. Zaista ima ljudi iz celog sveta i većinu ih privlači umetnost. Barselona nije grad za ljude koji idu trbuhom, nego – dušom za kruhom. Mogao bih slobodno da kažem da su oni mene više ‘nasamarili’ nego obrnuto… Realno, sve nas je privukla balkanska muzika u istom momentu karijere, iako smo svi imali potpuno drugačije geografske i muzičke korene. Upoznavali smo se svirajući na džem sešnima (jam session) u Barseloni, odatle je sve počelo”, odgovara Ivan.

A na pitanje šta su članovi benda koji nisu sa balkanskog podneblja uneli u muziku kontrabasista Ivan Kovačević odgovara:

“Mislim da je svako doneo svoj karakter, kako lični, tako i muzički. Iskustva, pogled na svet, energija svakog člana, to je ono što se ne može prepoznati, ni otkriti odakle dolazi. Balkanska muzika nas je inspirisala da zajedno napišemo jednu priču iz nekog ličnog ugla”.