Besplatan koncert klasične muzike i tanga

11. Oktobar 2018
Besplatan koncert klasične muzike i tanga

Koncert dua So Cookie koji je formiran leta 2016. a čine ga Sonja Kajalić (violina, kastanjete) i Aleksandra Kurilić, viola, publici u Gradskom kulturnom centru u Užicu predstaviće se u četvrtak, 11. oktobra od 20 časova delima klasične muzike i tanga.

Aleksandra je završila studije viole na Kijevskom Državnom Konzervatorijumu „ Čaйkovskiй“. Od 2000. do 2001. godine bila je član “Orquestra da Madeira“ sa Madere,Portugalija. Bavila se pedagoškim radom na „Conservatorio Escola Professional das Artes da Madeira“. Stalni je član „Beogradske filharmonije“ i kamernog orkestra Nemanje Radulović “Double Sens”, sa kojim snima za “Deutsche Grammophon“ i nastupa širom Evrope.

Sonja je magistrirala violinu na FMU u Beogradu. Sa kvartetom i triom “Sensartika” nastupa širom zemnje i u inostranstvu. Ima tri svoja albuma. Kao izvođač i kompozitor ima brojne snimke za potrebe RTS, pozorišta, za CD-a drugih autora. Kao glumica igrala je u nekoliko filmova i pozorišnih predstava, od kojih je aktuelna “Krojcerova Sonata” (“Madlenianum“, Beograd). Svira kastanjete koje je usavršavala kod Inme Gonzales u Barceloni. Testeru je učila u Argentini (2008./2009.) kod prestižnog instrumentaliste Rodrigo Gera.

Duo je nastupao u Galeriji RTS u Beogradu, u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu, Domu kulture Staro Selo, „Pozorištu na Terazijama“u Beogradu, u Kulturnom centru „Parobrod“ u Beogradu,Kulturnom centru u Barajevu.

Koncert je u okviru programa obeležavanja Dana grada i ulaz je besplatan.