Biblioteka “Ljubiša R.Đenić” raspisala dva konkursa

12. Maj 2022
Biblioteka “Ljubiša R.Đenić” raspisala dva konkursa

Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ je raspisala foto konkurs na temu „Cveće moga kraja“ za decu starijih razreda osnovnih škola, koji se završava 15. maja. Svi zainteresovani učesnici mogu postaviti svoje fotografije cveća u komentare objave Konkursa na “Fejsbuk” stranicama Biblioteke, zajedno sa svojim ličnim podacima.

„Konkurs je Biblioteka organizovala u saradnji sa OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine. Biraćemo pobednika Konkursa i dodelićemo nagrade na našem Festivalu cveća. Ovaj zlatiborski festival poljskog cveća održava se ove godine po peti put i njime se naša biblioteka uključuje u realizaciju projekta Hortikulturne biblioteke Srbije. Program Festivala biće veoma interesantan. Započinje 20. maja unošenjem cveća u biblioteku, a nastavlja izložbom kuće i cveće Zlatibora, tako da će naši posetioci biti u prilici da vide mnogobrojne prirodne lepote u cvetnom aranžmanu Zlatibora. Gostujuća biblioteka na 5. Festivalu je biblioteka iz Zvornika koja će predstaviti svoju hortikulturnu delatnost“, rekla je Ljiljana Rakić , bibliotekarka.

Festival se održava 19. i 20. maja uz šarenolik program, a na njemu će biti proglašen pobednik foto konkursa, koga očekuje interesantna nagrada. Takođe, Biblioteka je već tradicionalno u ovom periodu raspisala i Konkurs za aforističara godine, a najbolji će biti nagrađeni tokom manifestacije Letnji ulični erski kabare.

„Kao i svakegodine, i ove očekujemo da se dosta aforističara javi na konkurs. Aforizme mogu slati ili elektronskm poštom pod šifrom, ili običnom poštom u četiri primerka, takođe pod šifrom, a rešenje šifre će staviti u zaseban koverat, na adresu Biblioteke. Rok za prispeće aforizama je 1. jul, tako da će komisija imati vremena da pregleda aforizme i proceni koji su najbolji,a samim tim i proglasi najbolje aforističare.“

U Komisiji su aforističari: dr Slobodan Simić, Neško M. Ilić, Zoran Bogdanović, a ispred kolektiva biblioteke – Ljiljana Rakić. Odluke žirija o nagrađenim radovima biće poznate 25. jula, a organizator je na sebe preuzeo pravo štampanja knjige aforizama dospelih po objavljenom konkursu.
Više informacija zainteresovani mogu dobiti na sajtu Biblioteke, ili njihovoj fejsbuk stranici.