Biljana Kuzmanović najbolja autorka EU PRO medijskog takmičenja

Autor: Slavica Panić
23. Jun 2021
Biljana Kuzmanović najbolja autorka EU PRO medijskog takmičenja

Urednica portala www.uzickarepublikapress.rs, Biljana Kuzmanović dobitnica je Specijalne nagrade Evropske unije i Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije kao najbolja autorka po odluci stručnog žirija. Prestižna nagrada za tekst pod nazivom “Srednjovekovna tvrđava za zapise budućnosti” koji je objavljen 21. maja ove godine na našem portalu u okviru EU PRO medijskog takmičenja na temu podrške EU lokalnom i regionalnom razvoju, lično joj je uručena danas u Hotelu Metropol u Beogradu.

Kako je navedeno, Kuzmanović je dobila najveći broj bodova od stručnog žirija koji su činili ugledni novinari Radojka Nikolić, Ljubica Gojgić i Miša Stoiljković, ali i od kolega novinara koji su bili u konkurenciji za nagradu za najbolji prilog objavljen u elektronskim medijima.

Podsećamo, medijsko takmičenje u kategorijama štampa, televizija, radio i medijski portal  je trajalo od 22. aprila do 21. maja tekuće godine. Stiglo je ukupno 30 priloga, 22 medijske kuće iz ukupno 13 gradova i opština. Nagrada nije dodeljena u kategoriji štampanih medija. Cilj  takmičenja je bio da se  promovišu i nagrade najbolji medijski izveštaji, kao i da se doprinese boljoj informisanosti javnosti, posebno lokalnih zajednica, o podršci EU ekonomskom i društvenom razvoju u našoj zemlji.  Ko su dobitnici ostalih nagrada možete pročitati OVDE.

Inače, Biljana Kuzmanović, novinarstvom se bavi 23 godine, a do sada je bila angažovana u redakcijama Užičke nedelje, TV5, Radija San i televizije Lav.

Ovo je njena druga nagrada od marta 2016. godine od kada uređuje portal http://uzickarepublikapress.rs/. Pre ove u septembru 2017. godine pripala joj je nagrada  “SELENČA ORGANIC” za tekst “Organska proizvodnja spasava čovečanstvo” .

Za priloge koje je radila kao televizijski novinar TV5 i TV Lav osvojila je nagrade UNICEF-a, CEDEF-a, PRESS VITEZ, Kancelarije za evropske integracije i Delegacije evropske unije u Srbiji , UNIQUA osiguranja, Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, Medija centra Ministarstva odbrane i Stalne konferencije gradova i opština.