Brže i lakše do posla sa IT obrazovanjem

04. Jul 2018
Brže i lakše do posla sa IT obrazovanjem

Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje atraktivne obuke koje će vam obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru: Java programiranje, izrada veb-aplikacija, PHP i .Net programiranje.

java

Nacionalna služba za zapošljavanje je svoje programe obuka uskladila sa potrebama tržišta rada. U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u 10 gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika.

U okviru realizacije specijalističkih informatičkih obuka u 2018.godini, na lokaciji Užice planirana je realizacija obuke za Java programiranje za 25 lica, kaže Biljana Terzić, načelnik Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere Filijale NSZ u Užicu.  

Ona ističe da je na evidenciji NSZ filijala Užice trenutno 36 lica sa IT obrazovanjem sa VŠS i 15 lica sa IT obrazovanjem sa fakultetskom diplomom, od toga u gradu Užicu 23 lica sa VŠS i 8 lica sa fakultetskom diplomom.

 

Na evidenciji filijale NSZ u Užicu 51% nezaposlenih čine žene Foto--URP

Prijave će biti otvorene na sajtu: www.itobuke.rs, od 9. do 22. jula 2018. Uslov je da su kandidati na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, da imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, sklonosti za informatičko programiranje, da poznaju rad na računaru i engleski jezik najmanje na A2 nivou.

Za više informacija obratite se svom savetniku za zapošljavanje ili pratite sajt www.nsz.gov.rs, gde ćete redovno dobijati sve informacije o ovom programu.

Na putu profesionalnog razvoja imamo zajednički cilj – brže i lakše zapošljavanje, navode iz Nacionalne službe za zapošljavanje.