40 hiljada evra sportskim klubovima Kosjerića

09. Mart 2018
40 hiljada evra sportskim klubovima Kosjerića

 Od 2002.godine pa do danas TITAN Cementara Kosjerić, sportskim klubovima ove opštine, donirala je blizu 800 hiljada evra. Društvena odgovornost ove kompanje ne odnosi se samo na donacije već i na brigu o životnoj sredini i razvoju lokalne zajednice za šta ulažu daleko veća sredstva. Menažment Cementare, organizovao je i dolazak proslavljenog sportiste Vladimira Grbića koji je građanima Kosjerića, pre svega mladima, održao motivaciono predavanje na temu sporta i razvoja sportskog duha.

TITAN Cementara Kosjerić ove godine, za šest sportskih klubova Kosjerića, opredelila je oko 40 hiljada evra. Sredstva su dobili klubovi košarke, odbojke, fudbala, karatea i streljaštva. Ovaj vid podrške Cementara sprovodi već šesnaest godina pa je, uz sredstva lokalne samouprave, ovo jedini način opstanka sportskih klubova u Kosjeriću.

covek

„Sve ove godine TITAN Cementara izlazi u susret našem klubu jer da nije njih mi sa sredstvima koja izdvaja lokalna samouprava ne bi opstali. Cementara je i izgradila naše sportske terene, što malo ko zna, tako da je jasno koliko nam njihova podrška znači. Ove godine smo dobili deset hiljada evra, kada se dodaju sredstva iz opštine i nekih sponzora, nadamo se da će biti dovoljno“, kaže predsednik FK Crnokosa, Zoran Antonijević.

Cilj TITAN Cementare Kosjerić nije samo opstanak postojećih klubova, njihov rad i takmičenja u ovoj lokalnoj zajednici već i podrška novim generacijama da zdravo odrastaju, da se bave sportom i neguju sportski duh. Sredstva koja su i ove godine odobrili su redovna pomoć sportskim klubovima Kosjerića.

„Motiv zbog koga to radimo je društveno odgovorno poslovanje što je srž našeg načina rada, naših vrednosti i ciljeva. Na ovaj način mi podržavamo zdrave lokalne inicijative u Kosjerića a sport i zdrav način odrastanja je svakako sigurna investicija“, rekao je ovom prilikom generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić, Miroslav Gligorijević.

Miroslav Gligorijevic, generalni direktor TCK

Ovaj gest Cementare podržao je proslavljeni sportista Vladimir Vanja Grbić koji se posle svoje odbojkaške karijere ozbiljno posvetio sportskoj edukaciji dece i njihovom pre svega zdravom odrastanju. On je pred nekoliko stotina dece održao motivaciono predavanje o tome šta znači tim i kako postati šampion.

„Bez socijalno odgovornih kompanija i sponzora, mislim da je nemoguće dostići sportske ciljeve i podržavam sve one koji na ovakav način daju svoj doprinos, ovako dobijamo svi i ovakvi pozivi se ne odbijaju. Rad sa decom je ozbiljna misija, to nije ozbiljan posao već ozbiljno zadovoljstvo, jer uključivanje dece u sport je stvaranje njihovog karaktera i formiranje njihove ličnosti. Volim da radim sa decom ovog kraja jer Zlatiborski okrug je najlepši deo Srbije“, rekao je u Kosjeriću Vanja Grbić.

Vladimir Vanja Grbic i deca

Podrška sportu je samo jedna u nizu koju TITAN Cementara Kosjerić pruža lokalnoj zajednici. Svake godine na Vidovdan nagrađuju i najbolje učenike osnovnih i srednjih škola a podrška je zastupljena i u višegodišnjem partnerstvu sa brojnim udruženjima i ustanovama u Kosjeriću kroz konkurs „Za moj Kosjerić“. Kada je u pitanju sredina u kojoj posluju i podizanje kvaliteta života u njoj, jedna od najznačajnijih ulaganja, pored onih koja se odnose na razvoj lokalne zajednice, su ulaganja u očuvanje životne sredine.

„Naša ulaganja u zaštiti životne sredine od 2002.godine do danas su oko 16 miliona evra. Ta ulaganja su nam omogućila da dostignemo nivoe zaštite životne sredine odnosno da smanjimo nivoe štetnih materija koji su 20-30 puta ispod zakonom dozvoljenih granica. Takav pristup koji negujemo u predhodnih 16 godina, omogućio nam je da uticaj rada fabrike na kvalitet životne sredine bude potpuno zanemarljiv i sigurno smo najbolja ekološka organizacija u Kosjeriću“, kaže na ovu temu direktor Gligorijević.

ceme

TITAN Cementara Kosjerić sa radom je počela davne 1976.godine. Tokom 42 godine rada kompanija je ostvarila dugoročne rezultate ne samo u poslovnom okruženju i tržištu već i u zajednici u kojoj posluje. Ova fabrika je najveći oslonac Kosjerića i njegovih građana, a zaposleni u ovoj fabrici, su ponosni stanovnici varošice na Skrapežu, jer raditi u Cementari je privilegija zaposlenih i san onih koji posao nemaju.

Treba istaći da TITAN Cementara trenutno zapošljava 215 radnika a zahvaljujući njihovim platama Kosjerić godinama unazad ima najveću prosečnu zaradu u opštinama Zlatiborskog okruga.