Četvrta faza radova na gondoli

02. Novembar 2018
Četvrta faza radova na gondoli

Radnici kompanije Amiga iz Kraljeva, uz nadzor stručnjaka iz francuske kompanije Pomagalski obavljaju radove koji prethode postavljanju stubova za Gold Gondolu Zlatibor, čime je počela četvrta faza radova na tom kapitalom objektu u koji je Opština Čajetina uložila 13 miliona evra.

stubarm_0

Foto–cajetina.org.rs

U toku je postavljanje ankera, nakon betoniranja temelja stubova, a u narednih 15 dana biće postavljeni stubove koji se nalaze kod međustanice na Ribničkom jezeru.

Inače, prema ranijim najavama, do završetka najduže panoramske gondole na svetu od devet kilometara, potrebno je podići ukupno 36 stubova od početne stanice iznad pijaca na Zlatiboru do poslednje, izgrađene stanice na vrhu Tornika.

Iz Opštine Čajetina ističu da firma „Pomagalski“ učestvuje u svim poslovima u vezi sa zlatiborskom gondolom. Oni imaju razumevanje za probleme koji su nastali zbog kašnjenja dobijanja dozvola i zajedno s opštinom Čajetina gube svoj novac jer gondola nije stavljena u funkciju, a mi moramo da se pravdamo za nešto što ne postoji- kaže Bojana Božanić, direktor JP “Gold Gondola Zlatibor“.

Ovo je veliki projekat koji će Zlatibiru dosta da donese. Mi smo do sada radili na malim projektima, žičarama dugim dva do tri kilometra, a ovaj posao nam je najinteresantniji, jer je reč o najdužoj panoramskoj gondoli na svetu, dugoj devet kilometara- kaže Andre Panšerel  predstavnik francuske firme.