Dajte uzorak krvi za Luku Bosiljčića

Autor: Kancelarija za mlade Užice
06. Jun 2023
Dajte uzorak krvi za Luku Bosiljčića

Akcija davanja uzorka krvi radi upisa u Registar davaoca matičnih ćelija koja će biti organizovana u Turističko rekreativnom kompleksu (TRK) Zlatibor u sredu 7.juna u vremenskom periodu od 12 do 16 časova. Sve u cilju pronalaska donora za Luku Bosiljčića, dečaka koji boluje od Leukemije.

Kako je u toku turnir prijateljstva koji organizuje Sport Klub i regionalnog je karaktera, ovoj akciji će se pridružiti i fudbaleri Crvene Zvezde, Partizana i Vojvodine.

Ističemo, da je Luka Bosiljčić trinaestogodišnji dečak iz Užica koji boluje od najtežeg oblika leukemije (AML).


Pozivaju se svi dobri i humani ljudi od 18 do 45 godina da odvoje 15 minuta svog vremena i jave se u najbližu transfuziju krvi svog grada, kako bi se testirali radi utvrđivanja podudarnosti matičnih ćelija sa Lukinim, bez obzira na pol i krvnu grupu. Ukoliko se utvrdi podudarnost postupak davanja matičnih ćelija je bezbolan, to je obično davanje krvi.


Ukoliko ne bolujete od teških oboljenja srca, pluća i bubrega, malignih i autoimunih oboljenja možete postati deo Registra. Kada se jednom prijavite, Vaši podaci ostaju u Registru dok ne napunite 60 godina.

ZA LUKU, ZA SVU DECU… DAJ UZORAK ZA MATIČNE ĆELIJE!

Fotografije—Kancelarija za mlade Užice