“Danas nam je divno dno”

04. Decembar 2016
“Danas nam je divno dno”

U četvrtak 8.decembra 2016.godine sa početkom u 20 časova u Narodnom pozorištu u Užicu biće izvedena nova predstava Mićka Ljubičića i Srđana Ivanovića ”DANAS NAM JE DIVNO DNO”.  Sve počinje na proslavi godišnjice lista DNO / Dnevne novine i oglasi/, a najpopularniji indeksovac Mićko Ljubičić igra 7 likova iz savremenog društvenog,estradnog i političkog života…

Predstavu je režirao mladi novosadski reditelj Petar Jovanović, koji je između ostalog režirao i popularnu predstavu „Državni Posao“. Cena ulaznica je 900 (balkon) i 1000 dinara (parter). 

Radnju predstave „Danas nam je divno DNO“ scenaristi Mićko Ljubičić i Voja Žanetić smestili su delom na jednu vanrednu konferenciju za štampu, a delom na proslavu godišnjice tabloida „DNO“ (ime ovog tabloida nastalo je kao skraćenica od „Dnevne novine i oglasi“). Voditelj programa (u interpretaciji glumca Srđana Ivanovića) će, pred imaginarnim fanovima tabloida, intervjuisati šest „najeminentnijih“ gostiju sa proslave lista DNO. U jednom trenutku će se pred publikom pojaviti i sedmi, tajanstveni i ujedno „najmegaeminentniji“ gost i ujedno spasilac čitave proslave, kada se ispostavi da se pojavio ozbiljan bezbednosni rizik za zvanice na istoj.

Mićko Ljubičić publici je poznat i po scenarističko-glumačkom doprinosu u legendarnom „Indeksovom pozorištu“, a i po tome što je autor kultnih knjiga pod nazivom „Nacionalni park Srbija“, autorske TV emisije „Pozovi M… ili će on tebe“ i serijala „Lekoviti show“, gde je takođe sarađivao sa Žanetićem. Mićko je nekoliko godina i „lečio“ Srbiju kroz predstavu „One stvari“, a koja je tematiku bračnih obaveza i generalnog seksualnog zdravlja nacije obrađivala sa komične strane.

Nova predstava „Danas nam je divno dno“ predstavlja svojevrsnu sinergiju svih dosadašnjih projekata Mićka Ljubičića, a svojom formom ima priliku da postane i jedan savremen, kvalitativni pomak u odnosu na dosadašnje projekte.