Danas prvi koncert u rekonstruisanoj velikoj sali GKC-a

Autor: uzice.rs
18. Maj 2024
Danas prvi koncert u rekonstruisanoj velikoj sali GKC-a

Uroš Perić u pratnji Big benda RTS-a, nastupiće prvi u potpuno rekonstruisanoj velikoj sali Gradskog kulturnog centra, projektu koji je realizovan u okviru programa “Užice – Prestonica kulture Srbije 2024. godine”. Posle svih izvedenih radova ovo je jedan sasvim novi prostor urađen po najvišim standardima za organizaciju najrazličitijih sadržaja.

Prema rečima Filipa Baralića, direktora Gradskog kulturnog centra Užice, u toku su radovi na čišćenju velike sale i drugih prostorija koje su u prethodnih nekoliko meseci u potpunosti rekonstruisane

“Privodimo kraju jedan veliki infrastrukturni projekat koji se realizuje u okviru programa “Užice- Prestonoca kulture Srbije 2024. godine”. Sa ponosom mogu da kažem da u nedelju 19. maja otvaramo ovu našu veliku salu, koja izgleda zaista veličanstveno, kakav će sigurno biti i koncert Uroša Perića koji u nedelju 19. maja nastupa ovde u pratnji Big bend orkestra RTS-a. Koncert počinje u 21 čas i to je jedan program u maju mesecu, koji je posvećen džezu. Ulaz za koncert je besplatan, s tim što imamo ograničen broj posetilaca a karte se mogu preuzeti na biletarnici Gradskog kulturnog centra i to dve po osobi”.

Tokom rekonstrukcije urađena je zamena elektro i vodovodnih instalacija, urađen je nov sistem ventilacije i dojave požara, a potpuno su rekonstruisane i prostorije Omladinskog kluba , kao i gluva soba. Izgradnjom lifta u potpunosti je omogućen pristup osobama sa invaliditetom, tako da su i njima dostupni svi sadržaji i programi koji će se ovde priređivati. Ovaj projekat je od ogromnog značaja za dalji razvoj kulture u Užicu kako u ovoj tako i u narednim godinama i decenijama.

Korišćene fotografije preuzete sa www.uzice.rs