Danas i sutra bez saobraćaja na potezu od Narodnog muzeja do Rakijske pijace

Autor: uzice.rs
29. Jun 2021
Danas i sutra bez saobraćaja na potezu od Narodnog muzeja do Rakijske pijace

Radovi na izgradnji kišne kanalizacije i kružnog toka kod Narodnog muzeja odvijaju se planiranom dinamikom, a u naredna dva dana (utorak 29. i sreda 30. jun) doći će do dodatnih izmena u režimu saobraćaja. Kako ističe Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj” to će usloviti i izmene u redu vožnje tri gradske linije.

“Izvršićemo kompletno zamenu, tako da će gradske linije Senjak-Sarića Osoje-Senjak, Užice-Tatinac i Užice-Ribaševina-Trnava ići preko Slanuše do Rakijske pijace i nastaviti istom trasom kao i do sada. Neće ići prema Narodnom muzeju, već glavnom ulicom pored zgrade Opštine pa Obilićevom i Slanuškom ulicom odakle će skretati ka Rakijskoj pijaci i potom trasom kao do sada.”

Maksimović dodaje da je sa izvođačem radova dogovoreno da se radovi maksimalno ubrzaju, da se radi u više smena i da se kružna raskrsnica završi u planiranom roku.

“Počeli su radovi u okviru prve faze, izgradnjom kišnog kolektora, izvršena je kompletna montaža prvih osam cevi kišnog kolektora. Tokom vikenda krenuli smo da radimo i priključke na izgradnji kišne kanalizacije. U dogovoru sa izvođačem i sa Gradom Užicem kako bi ubrzali sve radove planiramo da u narednih 48 sati izvršimo kopanje i postavljanje glavnom cevi Fi 600, zbog čega će saobraćaj biti u potpunosti obustavljen na potezu od Narodnog muzeja do Rakijske pijace. Nakon toga izvođač bi mogao da nastavi i izradu kišnog kolektora prema Dovarju.”

Sugrađanima je još jednom upućen apel da budu strpljivi, da se pridržavaju vertikalne i horizontalne signalizacije koja je postavljena i označena u ulicama i raskrsnicima, uz informaciju da će i u narednom periodu blagovremeno dobijati sve neophodne informacije.

Fotografije—www.uzice.rs