Deca pitala- gradonačelnica odgovarala

02. Oktobar 2020
Deca pitala- gradonačelnica odgovarala

Drugačije u odnosu na prethodne godine kada su deca tokom Dečje nedelje gostovala u Gradskoj kući, sada su zbog epidemioloških mera oni sa vaspitačima bili domaćini rukovodstvu grad Užica.

 

Stajali su u redu u dvorištu vrtića “Neven” želeći da čuju odgovore na pitanja koja su ih interesovala a koja su lično postavili gradonačelnici Užica.  Predškolci svih vrtića iz Užica okupljeni u ovom objektu pokazali su interesovanje za igrališta, bazen na plaži, bicikle u vrtićima, dvorište u pojedinim objektima. Zanimalo ih je i da li će se praviti još objekata za neke nove klince, da li će kada prođe korona moći da idu sa drugarima na more i još ponešto.

Odgovarajući na pitanja dece naša obaveza je da njihove želje ostvarimo. Važna gradska strategija je da izgradimo još jedan vrtić kako bi svako dete imalo svoje mesto. Trenutno postoji određen broj dece koji se nisu upisali u vrtić, ali verujem da ćemo uspeti da vrlo brzo ostvarimo taj plan, rekla je gradonačelnica Raković Radivojević, ističući da je izgledno da će Carina biti lokacija budućeg vrtića.

Gradonačelnica je deci iz svakog vrtića predala prigodne poklone, dok su oni uzvratili zajedničkog slikom koji su pripremili.

Podsećamo da se Dečija nedelja svakog oktobra realizuje u cilju poboljšanja položaja deteta u Srbiji, a da ova nacionalna manifestacija predstavlja uspešan model saradnje države, različitih civilnih i strukovnih organizacija, i povezivanja svih važnih aktera u zaštiti dečjih prava i položaja dece u Srbiji, u skladu sa Konvencijom Ujedinjenih nacija o pravima deteta iz 1989. godine.

 

Slogan ovogodišnje Dečije nedelje je poznati stih našeg čuvenog pesnika, Jovana Jovanovića Zmaja: “Podeljena sreća, dva puta je veća”.