Deca svesna značaja vode

25. Mart 2019
Deca svesna značaja vode

Treću godinu zaredom JKP “Vodovod” iz Užica u saradnji sa Regionalnim centrom za  usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, a povodom obeležavanja Svetskog dana vode koji se obeležava 22. marta, proglasio je pobednike na likovnom i literarnom konkursu za učenike osnovnih škola sa teritorije grada Užica i opštine Sevojno. 

Prvoplasirani na literarnom konkursu, Mateja Tripković

Na literarnom konkursu na koji je pristiglo devet radova, prva nagrada je pripala Mateji Tripkoviću iz OŠ “Aleksa Dejović” iz Sevojna, drugo mesto osvojio je Jovan Gogić ucenik OŠ ” Prva osnovna škola Kralja Petra II”, dok je trećeplasirana Kristina Kurgalić iz iste osnovne škole koja uči u izdvojenom odeljenju u Staparima.

Pristigle literarne radove učenika ocenjivali su Vladica Rodaljević, Mirjana Radovanović-Pejović i Darko Ranković.

Drugoplasirani, Jovan Gogić i trećeplasirana, Kristina Kurlagić na literarnom konkursu

Po broju pristigla 43 likovna rada, očigledno je da je ucenicima iz Užica voda znatno inspirativnija u likovnom izražavanju. Komisija za dodelu nagrada u okviru likovnog konkursa radila je u sastavu Ana Lazić, Slavko Luković i Sofija Bunardžić.

Vera Kozlova, prvonagrađena učenica na likovnom konkursu na temu voda

Po njihovoj oceni prva dva mesta pripala su učenicama OŠ “Aleksa Dejović” iz Sevojna, Veri Kozlovoj i Katarini Erić. Treća nagrada otišla je u ruke Une Brković iz OŠ ” Dušan Jerković”.

Drugonagrađena i trećenagrađena učenica na likovnom konkursu primaju poklone od Milene Vićević, direktorke Regionalnog centra za  usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, i Duška Ljujuića, direktora JKP Vodovod

Inače, za oba konkursa odluke su donete jednoglasno.