„Dečko koji obećava” u GKC-u

02. Decembar 2020
„Dečko koji obećava” u GKC-u

„Dečko koji obećava” je jugoslovenski film snimljen 1981. godine u režiji Miloša Miše Radivojevića po scenariju Nebojše Pajkića. Slobodan MIlošević je uzoran mladić kako od njega očekuju njegovi ugledni i situirani roditelji. Dobar je student, ima devojku kojom će da se oženi jer je iz „prave“ porodice, dok ga jednoga dana verenica, u nastupu ljubomore, ne udari veslom po glavi…

Kao da mu je to i bilo potrebno, Slobodan postaje slobodan, baca se naglavačke u svet bez obaveza, u svet panka i roka, toliko različit od onoga u kojem se do tada kretao. I u tom svetu on ima uspeha. To traje do trenutka kad padne sa motora koji je sastavni deo novog života. I to opet na glavu… Oni koji ga neguju su iz sveta iz kojeg je otišao. Taj ga isti svet vodi pred oltar i sve je opet po starom.

Projekcija ovog ostvarenja, sa Aleksandrom Berčekom u glavnoj ulozi, je u petak 4.decembra sa početkom od 15 časova u klubu GKC-a. Ulaz na projekciju je slobodan a broj mesta je ograničen.

Tokom trajanja projekcije publika je u obavezi da se pridržava svih propisanih mera zaštite (nošenje zaštitnih maski, održavanje distance, upotreba dezinfekcionih sredstava).