Decu u vrtiću na Pori posetio direktor Jihai grupe u Srbiji

Autor: uzice.rs
01. Jun 2021
Decu u vrtiću na Pori posetio direktor Jihai grupe u Srbiji

1. jun Međunarodni dan dece polaznicima vrtića Jihao na Pori prvi je čestitao direktor Jihai grupe u Srbiji Baojuan Sun koji je pre nekoliko dana posetio decu i zaposlene prenoseći im pozdrave Linde Vong. Na poseti i poklonima za decu koja pohađaju ovaj vrtić zahvalila se direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović, podsetivši da je upravo zahvaljujući Jihai grupi izgrađen i opremljen ovaj vrtić u kome danas boravi 153 dece.

Dobrodošlicu direktoru Jihai grupe u ime Grada poželeo je Ratko Trmčić član Gradskog veća za društvene delatnosti. I ovom prilikom izrazio je zahvalnost za podršku i pomoć koju su pružili članovi Jihai grupe i izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Za goste su mališani pripremili nekoliko muzičkih i plesnih tačaka, a zauzvrat su dobili poklone.

Podsećamo, Užice se posredstvom Linde Vong i Jihai grupe pobratimilo sa kineskim Harbinom i tom prilikom ozvaničen je Park prijateljstva, simbol bliskosti naša dva naroda i naša dva grada.

Kasnije je u parku na Pori sredstvima kineskih prijatelja rekonstruisan sportski kompleks koji sada ima teren za fudbal sa veštačkom travom i teren za košarku sa novom savremenom podlogom. Takođe, užički bratski grad Harbin donirao je Užicu 20 sprava za vežbanje na otvorenom, koje su postavljene u Parku prijateljstva na Pori, na Zelenoj stazi, Senjaku i pored dečijeg igrališta u krugu bivše kasarne u Krčagovu.