Deda Mraz već stigao u školu u Gostinici

Autor: B.Kuzmanović
21. Decembar 2019
Deda Mraz već stigao u školu u Gostinici

Učenici predškolske grupe, prvog, drugog i trećeg razreda izdvojenog odeljenja u Gostinici koje pripada Osnovnoj školi „Nada Matić“ već su dočekali Deda Mraza. Nakon kratke priredbe deci su uručeni paketići koje su donirale porodice Maksimović iz Gostinice i Jovančićević sa Jelove gore, a inicijativu su podržale učiteljice i ostali roditelji.

Nevena Jovančićević, čije dvoje dece trenutno pohađa ovu školu a od jeseni naredne godine u predškolsku grupu će krenuti i treće dete, kaže da su ona i suprug u saradnji sa supružnicima Mihailom i Suzanom Maksimović iz Gostinice želeli da obraduju svoju, ali i ostalu decu koja rade i uče u starim učionicama kraj peći bubnjara. Učiteljice su razumele našu želju da organizujemo dolazak Deda Mraza i podelu paketića, a one su zajedno sa učenicima pripremile kratak program.

Predškolsku grupu, i prva tri razreda ove škole pohađa ukupno 18 učenika sa kojima rade tri učiteljice, kaže Marija Petronijević, profesorka razredne nastave za učenike prvog i drugog razreda. Ona ističe da školu trenutno ne pohađa ni jedan učenik četvrtog razreda, očekujući da će se nakon rekonstrukcije školske zgrade više roditelja iz sela Buara, Gostinice i Dubokog koja gravitiraju ka ovoj školi opredeliti da decu upisuju u ovu a ne u gradsku školu.

Inače, rekonstrukcija škole na Čakovini po principu energetske efikasnosti za šta je odabrana ova ali i matična škola u Užicu trebalo je da se rade od septembra meseca ove godine. Ipak, škola u Gostinici koja je izgrađena daleke 1949. godine biće potpuno rekonstruisana do naredne školske godine a na objektu će biti zamenjena stolarija i krovna opšivka, izvedeni zidarski i limarski radovi, postavljeni radijatori i izgrađena kotlarnica.

Unutar školskog objekta radiće se manje učionice kako bi se dobio prostor i za izgradnju fiskulturne sale koju će naši učenici koristili u zimskom periodu, istakla je Marija Petronijević.

Tekst o obeležavanju Savindana u ovoj školi  koji je takođe objavljen na našem portalu možete čitati OVDE.