Đetinja obojena šamponom za pranje automobila, preduzete zakonom predviđene mere prema počiniocu

Autor: uzice.rs
30. Maj 2023
Đetinja obojena šamponom za pranje automobila, preduzete zakonom predviđene mere prema počiniocu

U ponedeljak u popodnevnim časovima primećena je intezivno zelena boja u reci Đetinji, nakon čega su na teren izašli Komunalna milicija, Ekološka inspekcija grada Užica i republički ekološki inspektor. U saradnji sa građanima otkriven je uzrok i počinilac ovog dela.

Reč je o preduzetničkoj radnji koja se bavi prozvodnjom šampona za pranje automobila. Navodno, kako je izjavio vlasnik radnje, šampon se pravi na biljnoj bazi, a do izlivanja u Jaz na Međaju došlo je prilikom pranja prostorija u kojima se odvija proizvodnja.

Prema počiniocu će, u okviru nadležnosti Komunalne milicije i Ekološe inspekcije grada, biti izrečena kazna i pokrenut prekršajni postupak, a republički ekološki inspektor će u okviru svojih nadležnosti izvršiti nadzor, radi preciznog utvrđivanja materija koje se koriste u proizvodnji i preduzeti mere u skladu sa zakonom.

Grad Užice najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje koje je opravdano uznemirilo građane, bez obzira, što nije bilo posledica po riblji fond u reci Đetinji.

Fotografija preuzeta sa www.uzice.rs