Deveti narandžasti vikend u gradu

Autor: uzice.rs
27. Jul 2022
Deveti narandžasti vikend u gradu

Ovog vikenda nastavlja se prikupljanje kabastog otpada na teritoriji grada Užica i Gradske opštine Sevojno. Ovo je deveti vikend od početka primene novog sistema upravljanja kabastim otpadom na teritoriji grada Užica, u okviru kog se svakog poslednjeg vikenda u mesecu na definisanim lokacijama postavljaju narandžasti kontejneri za kabasti otpad.

Posle sedam meseci najbolje rezultate pokazala je MZ Turica, a najlošije MZ Carina.

Pohvalno je da se sve više sugrađana opredeljuje da svoj kabasti otpad doveze direktno na lokaciju Reciklažnog dvorišta Duboko. Do sada je tu priliku iskoristilo 52 Užičana sa dovezenih 35 t kabastog otpada.
Kada su u pitanju seoske mesne zajednice za šest meseci u 22 seoske MZ prikupljeno je 19.260 t otpada, od čega je 10.228 t kabasti otpad.


Količina prikupljenog kabastog otpada u selima predstavlja nepunih 12% ukupno prikupljenog kabastog otpada na teritoriji grada Užica. Dosadašnjom analitikom moguće je zaključiti da su ponajbolji rezultati ostvareni u: Zlakusi, Krvavcima, Ravnima, Buaru i Kremnima, dok pojedine MZ nisu imale odloženih količina kabastog otpada.


Narandžasti kontejneri na 20 lokacija u gradu biće postavljeni od 28.jula do 1.avgusta.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs