Digitalni program za 65. rodjendan Osnovne škole „Nada Matić“

20. Maj 2020
Digitalni program za 65. rodjendan Osnovne škole „Nada Matić“

Danas je Dan Osnovne škole „Nada Matić“, a radeći u novom, digitalnom okruženju, sa posvećenošću i energijom koja se medjusobno prepoznaje i razume, učenici i nastavnici su osmislili prigodan program za 65. rodjendan svoje škole koji je kompletno dostupan OVDE. 

Program obuhvata tri virtuelne izložbe likovnih radova, koji su nastali za vreme odvijanja nastave na daljinu, kao i samostalnu virtuelnu izložbu radova učenice Jane Ćirović iz odeljenja 8/3, za koju je organizovana nastava po IOP-u 3. Takodje, sačinjena je i interaktivna zbirka literarnih radova učenika od 5. do 8. razreda, na srpskom i engleskom jeziku, dva recitala i kratak film o školi.

Iz OŠ „Nada Matić” Užice koje je centralna gradska škola u čijem sastavu radi i osmorazredno Izdvojeno odeljenje u Gostinici, pozivaju čitaoce http://uzickarepublikapress.rs/ da uživajte u kreativnosti, talentu i radovima učenika!

Podsećamo, Osnovne škole „Nada Matić“ je osnovana reorganizacijom škola u gradu u julu 1955. godine i radi od 1. septembra iste godine, od kada nosi ime Nade Matić, narodnog heroja. Škola je najpre počela da radi u gimnazijskoj zgradi, a od 1963. godine izgrađena je nova zgrada škole. Jedno vreme u sastavu ove škole bila je četvororazredna osnovna škola u Sevojnu, koja se potom izdvojila i nastavila kao samostalna škola.

Od početka 1973. godine u sastavu škole koja obeležava značajan jubilej je izdvojeno odeljenje u Gostinici.

Škola je 2012. godine od strane Ministarstva prosvete i nauke i Zavoda za vrednovanje kvaliteta rada ustanova proglašena za jednu od najboljih škola u Srbiji, iste godine škola je i dobitnik Plakete Grada Užica za ukupan doprinos razvoja obrazovanja i vaspitanja.