Doček Srpske nove godine na Kraljevom trgu uz orkestar Bojana Suđića

Autor: Turistička organizacija Zlatibor
13. Januar 2023
Doček Srpske nove godine na Kraljevom trgu uz orkestar Bojana Suđića

Bogat program na pozornici Kraljevog trga na Zlatiboru povodom novogodišnjih praznika ove zimske sezone biće upotpunjen atraktivnim dočekom Srpske nove godine. Ovde se 13. januara sa početkom u 21:30 časova, održava koncert festivalskog orkestra “Virtuozi” pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, događaj za pamćenje kakav priliči renomeu najposećenije planine Srbije.


Festivalski orkestar “Virtuozi” čine izabrani najvrsniji instrumentalisti iz naše zemlje koji plene umećem i energijom na sceni. Predvodi ih maestro Bojan Suđić, najveće dirigentsko ime na ovim prostorima, čija karijera obiluje nastupima sa brojnim renomiranim ansamblima iz čitavog sveta.

Podsećamo da je ova zima na Zlatiboru, uz izuzetne novogodišnje programe, počela na najbolji način. Oko 100.000 turista ugostila je „zlatna planina“ tokom prazničnih dana, što je rekordna posećenost. Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor priredile su ovde raznovrsne sadržaje za sve generacije. Nezaboravni novogodišnji koncerti uz dobro poznata imena muzičke scene na otvorenom prostoru Kraljevog trga prošli su u dobrom raspoloženju velikog broja okupljenih, uz pesmu, zabavu i vatromet, a na takav način se nastavlja i proslava Srpske nove godine.

Fotografija—Turistička organizacija Zlatibor