Dodatni sadržaji za stare i nove turiste

27. Maj 2017
Dodatni sadržaji za stare i nove turiste

Turistička organizacija “Zlatibor” pred predstojeću letnju turističku sezonu promotivnu kampanju je započela u Podgorici, a nastavak se očekuje u Bosni i Hercegovini, Rumuniji, Makedoniji i drugim zemljama regiona.

 

Predstavnici medija i turističkih agencija iz Crne Gore upoznali su se sa turističkom ponudom Zlatibora za predstojeću sezonu, prvenstveno sa novim sadržajima koji će u narednom periodu značajno doprineti razvoju turizma i raznovrsnosti turističkih sadržaja.

Govoreći konkretno o prednosti ponude Zlatibora, predstavnici turističke organizacije akcenat su stavili na velike smeštajne kapacitete visokih kategorija, zatim uređene lokalitete i izletišta, pešačke i biciklističke staze i avantura park.

Istaknuto je i da se u cilju stalnog podizanja kvaliteta boravka na Zlatiboru ulaže u infrastrukturu i dodatne sadržaje, podsećajući da se na Zlatiboru trenutno gradi tematski Dino parka, Gondola koja će povezivati centar Zlatibora sa Tornikom i Omladinsko-kulturni centar.

 

„Dino adventure park će obuhvatati postavku 24 interaktivna dinosaurusa, kao i sadržaje poput avantura park, adrenalin park, klizalište koje će raditi tokom cele godine kao i mala letnja pozornica“, istakla je Nevena Čepić, saradnica TO Zlatibor.

Ona je kazala da je Zlatibor najposećenija planina u Srbiji sa  oko milion noćenja na godišnjem nivou i 250 hiljada posetilaca.

„Zlatibor je podjednako lep i leti i zimi, i koristan za boravak rekreativaca, sportista, kao i za lečenje ljudi obolelih od raznih bolesti zbog čega je Zlatibor proglašen za vazdušnu banju“, rekla je Čepić.

Prema njenim rečima, Zlatibor na turističkoj karti Srbije i regiona, izdvajaju uređeni turistički lokaliteti u okolini kao što su Stopića pećina, lokalitet Sirogojno i razne crkve i manastiri.

Turistička organizacija Zlatibor veliku pažnju posvećuje predstavljanju turističke ponude u Crnoj Gori, jer tradicionalno, gosti iz ove zemlje  čine značajan procenat ukupnog broja turista koji posećuju ovu destinaciju.

„Tradicionalno su Crnogorci dobri gosti na Zlatiboru. Samo u toku prošle godine, crnogorski državljani su na teritoriji Zlatibora ostvarili oko 100 hiljada noćenja“ rekao je Jovan Pavlović, stručni saradnik TO Zlatibor.

On je dodao da Zlatibor raspolaže sa preko 20 hiljada ležajeva u hotelima i smeštajnim objektima visoke kategorije, od čega je, kako je objasnio, pet hiljada  ležajeva u hotelima a ostatak u kućama, pansionima i vilama za odmor.

Osim turista iz Crne Gore, na Zlatiboru bi tokom predstojeće letnje i naredne zimske sezone trebalo očekivati povećan broj gostiju iz Republike Srpske, Makedonije, Rusije, Slovenije, Nemačke i Bugarske, jer su to zemlje u kojima su predstavnici turističke privrede Zlatibora u poslednjih pola godine intenzivno promovisali učestvujući na sajmovima ili su predstavnici tih zemalja direktno boravili na najposećenijoj srpskoj planini.

Ovome treba dodati da su na Zlatiboru i okolnim lokalitetima nedavno boravili novinarka i fotograf britanskog časopisa “The Guardian” koji su bili oduševljeni ljubaznošću domaćeg stanovništva, ističući da su se na Zlatiboru osećali kao kod kuće.