Donacija Rotari klubova i Divac fondacije užičkim školama

Autor: uzice.rs
01. Oktobar 2022
Donacija Rotari klubova i Divac fondacije užičkim školama

U Svečanoj sali Gradske kuće priređen je prijem za delegacija Distrihta 6920 Džordžija (SAD) i Rotari distrihta 2483 Srbija i Crna Gora i delegaciju Fondacije “Ana i Vlade Divac”, koji su u saradnji sa Rotari klubom Užice obezbedili vrednu donaciju za osnovne škole, vrtić Poletarac, Opštu bolnicu Užice i Udruženja osoba sa invaliditetom Zlatiborskog okruga.

U ime grada na donaciji se zahvalila gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakavši da grad ceni njihovo angažovanje i brigu za naše građane, a naročito one najmlađe.

“U vremenu u kome živimo i eri digitalne pismenosti ovakve donacije veoma su značajne. Omogućavaju nam da pored ulaganja u infrastrukturu naših škola na kojoj Grad danas radi više nego ikad, na viši nivo podignemo i kvalitet obrazovanja i digitalne pismenosti naših učenika.Takođe, jednako brinemo o zdravlju sugrađana i naročito potrebama osoba sa invaliditetom. O našoj saradnji sa njihovim udruženjima ne treba mnogo govoriti jer je ona iz godine u godinu sve bolja na obostrano zadovoljstvo. Sigurna sam da će donacija invalidskih kolica doprineti kvalitetnijem životu osoba sa invaliditetom sa jedne i pacijenata koji se leče u Opštoj bolnici Užice sa druge strane. Još jednom hvala na ovoj vrednoj donaciji i nadam se da i u narednom periodu možemo računati na vašu podršku u realizaciji brojnih projekata koji nas očekuju”.

Ispred Fondacije Divac prisutnima se obratio Vlade Divac i ovom prilikom izrazio zahvalnost donatorima iz Amerike. Prema njegovim rečima ovo nije ni prva, a neće biti ni poslednja donacija za užičke škole i vrtiće.

Kako su istakli predstavnici donatora ovim digitalnim alatima omogućava se se učenicima osnovnih škola učenje programskih jezika skreč i pajton po programu Ministarstva prosvete sa kojima Rotarijanci imaju potpšisan memorandum o saradnji “Za lepšu školu”.

U Užicu je dodeljeno 50 mBot robotića i 24 drona za 26 škola iz Užica,Čajetine,Čačka,Gornjeg Milanovca, Ivanjice, Lučana,Bajine Bašte, Kosjerića, Arilja, Požege, Valjeva, Lajkovca, Ljiga, Mionice i Uba. Isotvremeno doniran je mobilni nameštaj i ikt oprema vrtiću Poletarac kao i određen broj invalidskih kolica za potrebe Opšte bolnice Užice i Udruženja osoba sa invaliditetom.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs