Preko elektronske pijace dostava na kućnu adresu

08. April 2020
Preko elektronske pijace dostava na kućnu adresu

Usled novonastale situacije, od 30. marta 2020. godine, privremeno je prestala sa radom Zelena pijaca Lipa. Nakon poziva iz Regionalne privredne komore Užice određeni broj proizvođača, koji je imao zakupljene tezge na užičkoj pijaci, izrazio je spremnost da svoje proizvode dostavlja na kućne adrese, a sve u dogovoru sa kupcima. Prilikom potencijalne kupovine preko elektronske pijace biće poštovane sve mere koje je propisala Vlada Republike Srbije i struka protiv sprečavanja širenja korona virusa.

Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević istakao je da je ideja grada i Regionalne privredne komore da se povežu proizvođači i kupci i na taj način omogući proizvođačima da plasiraju svoje proizvode u vremenu kada Zelena pijaca ne radi.

„Cilj nam je da zakupci tezgi u našem gradu dobiju mogućnost da svoje proizvode na neki način plasiraju. Na sajtu grada Užica izdvojili smo pet kategorija proizvoda: mlečni prizvodi, voće i povrće, rasad, suhomesnati proizvodi i ostala roba. Obaveza proizvođača je da robu dostavi na tražene adrese uz poštovanje mera protiv širenja virusa. Do sada je prijavljeno oko 50 proizvođača, ali se nadamo da će taj broj biti veći.“

Prilikom potencijalne kupovine preko elektronske pijace biće poštovane sve mere koje je propisala Vlada Republike Srbije i struka protiv sprečavanja širenja korona virusa.