Dvodnevna poseta delegacije Zlatibora Inovacionom biznis centru Banja Luka

Autor: IBC Zlatibor
20. Decembar 2022
Dvodnevna poseta delegacije Zlatibora Inovacionom biznis centru Banja Luka

U okviru projekta  Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj sa ciljem razvoja inovacione zajednice i startap ekosistema, tim Inovaciong biznis centra Zlatibor posetio je istoimeni kolektiv u Banja Luci, 15. i 16. decembra tekuće godine. Ova poseta imala je za cilj upoznavanje i razmenu iskustava sa banjalučkim IBC koji ove godine obeležava deceniju uspešnog poslovanja.

Kolektivna poseta delegacije sa Zlatibora koga su, pored zaposlenih u IB, sačinjavali i učenici srednje Ugostiteljskog turističke škole iz Čajetine i start up-ovi koji su finansirani od strane opštine Čajetina odvijala se u formi radnog druženja sa više nego pozitvnim rezultatima. Pored upoznavanja sa kolektivom i prostorom IBC Banja Luka, upriličen je niz susreta sa ciljem razmene iskustava, upoznavanja sa aktivnostima, načinom i metodama rada, ali i planovima za narednu godinu.

Za delegaciju sa Zlatibora posebno su bila važni razgovori kojima su se postavili temelji za buduću saradnju, kako su istakli- obostrano korisnu, i za institucije i za privredu i razvoj obe lokalne samouprave. Izuzetan značaj dobili su susreti start upova sa Zlatibora i Banja Luke budući da je svaka razmena ideja osova za razmišljanje na temu unapređenja postojećeg stanja, kao i iniciranje novih sadržaja.

 

Fotografije—IBC Zlatibor