Izbacite kabasti i zeleni otpad

iconEkologija

April 9, 2019

Danas je počela i do subote, 13.aprila traje prolećna akcija tokom koje građani Užica mogu izneti kabasti i zeleni otpad i odložiti ih pored kontejnera i u koševe zapremine pet tona koji su  za te namene postavljeni na Aleksića mostu, Mendinom brdu, kod igrališta na Pori, zatim u Omladinskoj ulici pored stadiona, na Belom groblju, u Turici, na trgu Svetog Save i u Sevojnu.

JKP Bioktoš je poverena delatnost upravljanjem otpadom, a tokom prolećne akcije radnici ovog preduzeća biće potpomognuiti kolegama iz drugih javnih preduzeća i transportnim sredstvima.

Akcijom želimo da omogućimo sugrađanima da se oslobode što veće količine kabastog otpada kako ove količine ne bismo u narednom periodu imali nagomilane pored kontejnera, istakla je Dunja Đenić, većnica zadužena za ekologiju.

Ona je pozvala građane da iskoriste akciju i reše se neželjenog otpada u svojim dvorištima, tavanima i baštama, podsećajući da se gradska opština Sevojno tokom prošlogodišnje akcije prolećnog čišćenja posebno  istakla prikupljanjem veće količine kabastog otpada.

 

Po njenim rečima, subota je glavni dan i tada će biti organizovano sakupljanje i odvoženje kabastog otpada.