Užičani i ove godine najveće interesovanje iskazali za nabavku kotlova na gas

iconEkologija

October 20, 2021

Na teritoriji grada Užicu za 2021. godinu, prema Konačnoj listi korisnika sredstava za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama  koja je objavljena na www.uzice.rs subvencije, evidentno je da je i ove godine kao i prethodnih, najveće interesovanje građana bilo je za subvencije u nabavci kotlova na gas. 

Za nabavku kotla u kućama na gas dobio je 381 korisnik. Vlasnici stanova u stambenim zgradama koji ispunjavaju uslove konkursa i koji su ostvarili pravo na sufinansiranje nabavke kotla na gas je 49. Oni će po potpisivanju ugovora i nabavci kotlova moći da računaju na 70.000 dinara sa PDV-om, odnosno polovinu izdvojene sume.

Uvidom u Konačnu listi pravo na sufinansiranje nabavke kotla na pelet ostvarilo je 26 korisnika koji će dobiti subvencije u iznosu od 85 hiljada dinara sa PDV-om.

Korisnici koji su ispunili uslove i ostvarili pravo na sufinansiranje nabavke i ugradnje stolarije ostvarilo je 141 korisnik. Ova vrsta energetske efikasnosti subvencioniše se maksimalno sa 80 hiljada dinara po prijavi ili sa polovinom iznosa iskazanog na računu a za tu meru.

Na sufinansiranje izrade termoizolacije, pravo je ostvarilo 88 korisnika. Grad će sa maksimalno 120 hiljada dinara po korisniku subvencionisati ovu meru.

Podsećamo, da je u okviru akcije „Užice-čistiji grad“, preduzeće Užice-gas, čiji osnivači su lokalna samouprava i kompanija Jedinstvo iz Sevojna, snizilo cenu priključka na gasovod koja od 1.aprila tekuće godine iznosi 540 evra i vlasnici kuća to mogu da plate na 24 mesečne rate.