Elektronske dozvole za kretanje za one koji se staraju o drugima

10. April 2020
Elektronske dozvole za kretanje za one koji se staraju o drugima

Kancelarija za IT i eUpravu omogućila je građanima koji brinu o korisnicima socijalne zaštite da na Portalu eUprave podnose zahteve za dobijanje dozvole za kretanje tokom policijskog časa, navodi se u saopštenju. Mere će se obavljati po proceduti koje je izdalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a usluga je dostupna OVDE

Zahtev se nakon toga prosleđuje opštini gde se nalazi prebivalište podnosioca, a opština dalje zahtev po definisanoj proceduri proverava i šalje na obradu Ministarstvu za rad i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Rešenje koje donosi opština dostavlja se na i-mejl adresu koju je podnosilac zahetva naveo u elektronskom obrascu.

“Ukoliko građani ne dobiju odgovor od opštine u roku od dva dana, mogu se obratiti Kancelarija za IT i eUpravu putem kontakt centar za prigovore građana, na broj telefona 011/735-05-56”, izjavio je Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

On je dodao da će se elektronske dozvole za dozvolu kretanja tokom policijskog časa izdavati bez vremenskog ograničenja, s tim što lokalne samouprave zadržavaju pravo da ih povuku ukoliko ustanove da je došlo do zloupotrebe ili ukoliko je prestala potreba za pružanjem usluge socijalne zaštite.