Fakultet su studenti

24. Mart 2018
Fakultet su studenti

Posle saradnje sa Unijom studenata, Studentski parlament Pedagoškog fakulteta krenuo je u regionalnu saradnju sa studentima srodnih fakulteta. Zajedno sprovode brojne manifestacije i kulturne događaje.

Studentski parlament Pedagoškog fakulteta preuzeo je prve korake u saradnji sa studentima srodnih fakulteta iz regiona. Dan fakulteta bio je prilika da ugoste kolege iz Ljubljane, Zadra, Rijeke, Zagreba, Sarajeva, Bijeljine i Nikšića.

Foto–Marijana Selaković, predsednica Studentskog parlamenta Pedagoškog fakulteta

„Ovo je samo prvi korak za naše dalje planove. U planu nam je međusobno prezentovanje naših fakulteta i aktivnosti. Želimo da razvijemo sistem „razmene studenata“, da se upoznamo sa njihovim a oni sa našim sistemom i da radimo na projektima sa kojima možemo zajedno konkurisati“, kaže predsednica Parlamenta studenata Pedagoškog fakulteta u Užicu, Marijana Selaković.

Pored primarne funkcije, da štiti osnovna prava studenata, Parlament aktivno radi na afirmaciji studenata u svim nastavnim i vannastavnim aktivnostima kako bi zajednički lakše prevazišli eventualne probleme i unapredili kvalitet studentskog života i celokupne zajednice.

Pored brojnih humanitarnih i kulturnih aktivnosti, studenti Pedagoškog fakulteta prvi put su organizovali Dane Ljube Stojanović, na šta nije ponosan samo fakultet već i čitav grad Užice. Plan im je da zajedno sa Unijom studenata i užičkih srednjoškolaca sprovedu akciju „Užice za Kosmet“.

Tako će 26.marta od 18 do 20 časova na fakultetu biti održano humanitarno Etno veče koje uključuje besedništvo, mužički deo programa i projekciju filma „Enklava“. Sva prikupljena sredstva na ovoj akciji studenti su namenili najugroženijim srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji.

Studenti Pedagoškog fakulteta u aprilu putuju u Beč gde će izvesti svoju predstavu „Vaskrsni Srbijo“ u kojoj učestvuje oko 100 studenata ovog fakulteta. Istog meseca putuju u goste Sloveniji a tamo će biti jedini fakultet van te države koji će učestvovati na njihovoj Pedagoškoj olimpijadi u Izoli.