FECI konkurs za mlade Moravičkog i Zlatiborskog okruga

Autor: ucpd.rs
02. Novembar 2023
FECI konkurs za mlade Moravičkog i Zlatiborskog okruga

U organizaciji Nezavisnog filmskog centra Filmart, od 2011. godine realizuje se Filmski edukativni centar Interakcija (FECI), ekukativni program namenjen mladima sa teritorije Moravičkog i Zlatiborskog okruga koji žele da nauče kako se piše scenario, snima, montira i režira film.

 FECI 2023 će biti realizovan od 11.11. do 9.12.2023. u Užicu, subotom ili nedeljom (ili drugim danom, u dogovoru sa polaznicima), prema utvrđenom rasporedu i programu rada.

Oko 10 polaznika će tokom pet nedelja, kroz predavanja i realizaciju praktičnih vežbi, sticati znanje iz osnova pisanja filmskog scenarija, produkcije, režije, kamere, snimanja i dizajna zvuka, montaže. Pored stalnog predavača Dejana Petrovića, sa polaznicima će, povremeno, raditi i gostujući predavači.

 Pravo učešća na konkursu imaju mladi koji su rođeni ili pohađaju školu/studije na teritoriji Zlatiborskog ili Moravičkog okruga i koji dostave ispravno popunjen online prijavni obrazac, najkasnije do 7. novembra 2023. Za učešće u programu FECI 2023 nije neophodno da kandidati imaju iskustva u oblasti filma.

 Program FECI 2023 je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i besplatan je za polaznike. Radionice FECI je pohađalo više od 100 polaznika i do danas, 24 naša polaznika je upisalo režiju, glumu, kameru, montažu, produkciju na filmskim akademijama.

Ukoliko želite da se prijavite na konkurs za upis u FECI 2023 – popunite online PRIJAVNI OBRAZAC najkasnije do 7. novembra 2023.