Festival evropskog filma u Užicu od 24. do 28. oktobra

20. Oktobar 2016
Festival evropskog filma u Užicu od 24. do 28. oktobra

U okviru petog Evropskog festivala filma u Užicu će tokom naredne nedelje biti prikazano ukupno devet filmova, osam igranih i jedan dokumentarac. Osim u našem gradu tokom jesenjeg dela festivala od 19. septembra do 4. novembra gradovi domaćini su Šabac, Leskovac, Prijepolje, Prokuplje, Obrenovac i Negotin. Na početku radne nedelje, u ponedeljak, bioskopske predstave počinju u svakom od navedenih gradova sa razmakom od jedne sedmice.

Festival evroskog filma u Užicu održava se od 24. do 28. oktobra u Klubu Gradskog kulturnog centra. Ulaz za sve projekcije je slobodan, istakla je Jelena Vasović, direktorka GKC-a i najavila raspored projekcija filmova. 

U ponedeljak, 24. oktobra od 20 časova biće prikazana Mađarska romantična istorijska drama pod nazivom „Deca slave“.

Narednog dana publika će uživati u dve premijere od 20 časova iz Belgije dolazi „Zaludnost življenja“, a u 22 sata film iz Danske „Iznad ulice iznad vode“.

Italijanska komedija „Opušteno“ biće prikazana u sredu od 20 sata, a akciona drama poreklom iz Litvanije „Ekskursante“ od 22 sata.

Neobičan slučaj Anđelike“ drama je iz Portugala koja je na repertoaru u četvrtak 27. oktobra u 20 časova. „Ja sam stari komunista“ je komedija, drama koja će biti prikazana iste večeri od 22 sata.

Poslednje večeri Evropskog festivala filma u Užicu u petak, 28. oktobra od 20 sati je dokumentarac „Demode“, a od 21 sat „Blok 12“ sa Kipra.

Inače, Evropski kontinent kao poprište burne istorije i različitih kultura uvek je bio inspiracija rediteljima za dobar film. Mnogi su obeležili svetsku kinematografiju, a ove jeseni građani u sedam gradova u Srbiji u prilici su da pogledaju najnovija ostvarenja koja će obeležiti evropsku istoriju filma.