Festival fantastike opravdao očekivanja užičkih osnovaca i srednjoškolaca

Autor: uzice.rs
23. Septembar 2023
Festival fantastike opravdao očekivanja užičkih osnovaca i srednjoškolaca

Drugi i treći dan festivala fantastike „Fantast fest Užice“, u Gradskom kulturnom centru obeležile su radionice za učenike osnovnih i srednjih škola. Naši najmlađi su u velikom broju i sa oduševljenjem dočekali Uroša Petrovića, proslavljenog dečjeg pisca.

On je na „Mozgaonici za bolji svet“, u svom prepoznatljivom stilu, naveo užičke mališane na razmišljanje postavljajući im niz logičkih zagonetki, dok je u sredu, profesor sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, dizajner i ilustrator Ivica Stevanović održao radionicu ilustracije vodeći se motivima iz srpske i slovenske mitologije i verovanja.

Budući da i Umetnička škola, kao i Tehnička škola imaju odseke za grafički dizajn, direktor Gradskog kulturnog centra Filip Baralić je istakao da je ova radionica poput maskerklasa i dragocena prilika za sve koji vole dizajn i ilustraciju da nauče nešto novo i prošire svoje znanje.

Radionicu ilustracije i užičke osnovce i srednjoškolce posetila je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Festival fantastike traje do subote, 23. septembra, kada će se održati i interaktivna šetnja kanjonom Đetinje pod motom “Šetam i pričam – Užice i na nebu i na zemlji”.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs