Film o životu u staračkom domu na Zabučju na prestižnom festivalu u Americi

24. Januar 2019
Film o životu u staračkom domu na Zabučju na prestižnom festivalu u Americi

Film ,,Dolina vladara“ snimljen tokom 12. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2017“, biće prikazan u okviru takmičarskog programa Big Sky Documentary Film Festival u Montani.

Foto–Milica Đorđević

Biće ovo druga po redu festivalska projekcija i američka premijera ovog filma na jednom od najvećih i najznačajnijih festivala dokumentarnog filma Severne Amerike, istaknuto je na sajtu Filmskog centra Srbije.  Festival Big Sky se održava od 15. do 24. februara 2019. godine, a treba podsetiti da je ovo jedan od festivala na kom se pobednički filmovi direktno kvalifikuju za prestižnu nagradu Oskar.

Foto–Milica Đorđević

Dolina vladara je dokumentarac koji govori ljudima koji svoje poslednje godine proživljavaju u staračkom domu na Zabučju kod Užica, a producenti filma su NFC Filmart iz Požege (Srbija) i Okapi studio iz Izraela. Reditelj filma je Efim Graboy iz Izraela, dok ostatak ekipe predstavljaju studenti filma iz različitih zemalja – Valid Mesnaoui (Walid Messnaoui) iz Maroka (montažer), Konstanca Sandoval (Constanza Sandoval) iz Argentine (direktorka fotografije), Anton Levkin iz Rusije (snimatelj i dizajner zvuka) i Milena Šmigić iz Srbije (organizatorka).