Filmovi o osobama sa invaliditetom

12. Novembar 2017
Filmovi o osobama sa invaliditetom

Revija najboljih filmova sa ovogodišnjeg međunarodnog festivala Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati filmu organizaciji KAO Parnas iz Novog Sada i Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga Užice biće prikazana u Užicu, u ponedeljak 13. novembra od 18 i 30 časova u Gradskom kulturnom centru Užice.

Publika će moći da pogleda filmove o ljubavi, porodičnim odnosima i podršci, umetnosti, kao i samostalnosti  i specifičnosti položaja žena sa invaliditetom, nakon čega će uslediti i diskusija sa publikom. Celokupan program besplatan je za posetioce.

Podsećamo, Međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film održava se od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti.

Ove godine prikazano je ukupno 34 filmova iz preko 25 zemlje sveta, na temu dostignuća i izazova sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.

Podršku organizatoru KAO Parnasu u realizaciji celokupnog festivala i filmskih karavana pomogli su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i ERSTE banka.